IT i Tehnologija

Samsung slavi deceniju liderstva na svjetskom tržištu soundbarova


Samsung Electronics već deset uzastopnih godina drži poziciju lidera na svjetskom tržištu soundbarova, od 2014. do 2023, piše u godišnjem izvještaju firme FutureSource Consulting. Najnoviji podaci, objavljeni 28. februara, ističu konstantno liderstvo na tržištu kompanije Samsung, uz udio od 20,3 odsto i doprinos obimu prodaje sektora od 18,8 odsto u 2023. godini.

Samsung već godinama podiže ljestvicu kad je riječ o sistemima za kućnu zabavu, a njegovi soundbarovi su poznati po izuzetnom kvalitetu zvuka i revolucionarnim inovacijama. Čuvene funkcije kao što su Q-Symphony i SpaceFit Sound su  potpuno promijenile iskustvo slušanja, nudeći imersivan doživljaj zvuka koji je prilagođen okruženju. 

Ovaj standard izvrsnosti prepoznali su stručnjaci i recenzenti, pa je tako T3 dodijelio titulu „Najboljeg soundbara“ modelu HW-Q990C na osnovu njegovih imersivnih audio karakteristika i „izuzetnog zvuka prilagođenog okruženju“, dok je HomeTheaterReview proglasio ovaj saundbar „Izborom urednika“ uz komentar: „Zvuk je odličan, bez obzira koja vrsta sadržaja je u pitanju.“ 

Samsung svojom ovogodišnjom linijom soundbarova nastavlja da pomjera granice uvođenjem unaprijeđenih AI audio funkcija i opcija povezivanja koje zadovoljavaju sve potrebe korisnika. 

Vodeći saundbar iz Q-serije, HW-Q990D, nudi impresivan 11.1.4-kanalni okružujući zvuk i unaprijeđenu funkciju Q-Symphony. Ovaj uređaj na bazi AI analizira i sinhronizuje glasovne kanale za jasne dijaloge i imersivan zvuk preko svih zvučnika. Uparen sa SpaceFit Sound Pro za odgovarajuća audio podešavanja, ovaj soundbar također garantuje imersivan doživljaj u bilo kom prostoru, dok HDMI 2.1 i 4K/120Hz prolaz nudi opcije povezivanja koje ispunjavaju zahtjeve modernih kućnih sistema zabave. 

„Izuzetno nam je drago što smo ponovo prepoznati kao tržišni lider u soundbarovima, što je odraz pozitivnih reakcija naših korisnika“, izjavio je Čioldži Kim, izvršni potpredsjednik za vizuelne prikaze u kompaniji Samsung Electronics. „Oslanjajući se na ovaj uspjeh, nastavićemo da pomjeramo granice kućne zabave uz superioran kvalitet zvuka i napredne funkcije povezivanja zahvaljujući primjeni tehnologije zvuka na bazi AI u cilju daljeg unapređenja korisničkog iskustva i jačanja Samsung pozicije na svjetskom tržištu.“