Novosti

Samir Šibonjić, ministar privrede Zeničko – dobojskog kantona: Cilj nam je da stvorimo uslove za investitore


U sklopu projekta USAID Diaspora Invest koji se provodi u saradnji sa Američkom ambasadom i vladom Sjedinjenih Američkih Država.
Ministar privrede Zeničko-dobojskog kantona Samir Šibonjić istakao je da Ministarstvo ove godine ima rekordan iznos namijenjen za poticaj razvoja malih i srednjih preduzeća od 9,4 miliona KM, kao i da značajno ulažu u industrijske zone. “Cilj nam je da stvorimo uslove za investitore da kada dođu u naš kanton i našu industrijsku zonu da već imaju spremno mjesto za investiciju. Danas iz Kaknja poručujemo da su svi naši novi investitori dobrodošli, a posebno velik potencijal vidimo u našoj dijaspori jer ti ljudi su naše bogatstvo”, poručio je ministar Šibonjić, istakavši turizam i proizvodnju hrane kao najveći potencijal ZDK, a u Kaknju i neiskorišteni potencijal termalnih voda.
Vlada ZDK na čelu sa premijerom Nezirom Pivićem opredijeljena je da da maksimalnu podršku razvoju privrede u našem kantonu kao i jačanju konkurentnosti naših firmi.


Danas smo poručili iz Kaknja iz naše Bosne i Hercegovine da su naša braća i sestre koji žive širom Svijeta uvijek dobrodošli u našu domovinu Bosnu i Hercegovinu ,posebno se radujemo sve većem broju investicija koje dolaze u našu domovinu od strane naše dijaspore koja je naše najveće bogatstvo i naš najveći ambasador širom svijeta.
Zajedničkim snagama,radom,trudom i zalaganjem možemo graditi jaču i bolju Bosnu i Hercegovinu.
Najbolji pokazatelj naše opredijeljenosti privlačenju investicija i stvaranju što boljeg poslovnog okruženja jeste da su dvije naše općine iz Zeničko- dobojskog kartona Tešanj na četvrtom i Kakanj na sedmom mjestu u top 10 najboljih destinacija za investitore u Europi.
Mi smo Vam na raspolaganju 24 sata dnevno.