Lifestyle

JYSK obilježava Evropski mjesec različitosti


JYSK, svjetski maloprodajni lanac namještaja, ovog maja obilježava Evropski mjesec različitosti. Inkluzivnost je glavna tema nove JYSKove kampanje koji kroz priče i lična iskustva svojih zaposlenih, promoviše važnost uvažavanja različitosti, kako na radnom mjestu tako i u društvu u cjelini.

“Zajedno gradimo inkluzivnije društvo.”

Tokom maja ova kampanja će se promovisati na JYSKovim društvenim mrežama u zemljama Evrope, a JYSKovi zaposleni iz različitih zemalja će predstaviti šta sve JYSK čini mjestom u kojem se osjećaju dobro i prihvaćeno.

JYSK će Evropski mjesec različitosti 2024. podržati inkluzivnim videom, koji će biti promovisan putem društvenih mreža.

U najnovijoj anketi o zadovoljstvu zaposlenih, koju je JYSK sproveo u januaru 2024., zaposleni širom BiH su mogućnost da budu svoji na poslu ocijenili sa 89 od ukupno 100 bodova, dok su tvrdnju da JYSK svim svojim zaposlenima pruža jednake prilike ocijenili sa visoka 93 boda.

Upravo je ovo glavna poruka Evropskog mjeseca različitosti 2024., koji JYSK ove godine aktivno podržava kako bi istaknuo važnost inkluzivne i podsticajne radne sredine.

“Sa preko 200 zaposlenih u BiH, prirodno imamo vrlo raznoliku zajednicu, u kojoj je jako bitno da se svaka osoba osjeća prihvaćeno. JYSK je firma za svakoga i radno mjesto na kojem se svaki pojedinac cijeni i poštuje. Ponosna sam što naši zaposleni to prepoznaju i što se na svom radnom mjestu osjećaju dobro i motivisano.,” rekla je Vesna Kukić Lončarić, Country director JYSKa Za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju.

Povodom Evropskog mjeseca različitosti, brojni proizvodi iz JYSKovog asortimana dobili su novu ulogu kako bi promovisali toleranciju i inkluzivnost. Tako su, na primjer, baštenske stolice u novoj kampanji poslužile kao simboličan prikaz poštovanja različitosti uz prigodni slogan: ” Svi smo baštenske stolice i imamo mjesta za vas”.

JYSK je međunarodni lanac prodavnica sa skandinavskim korijenima koji prodaje sve za uređenje doma i vrta.

Sa više od 3.400 trgovina i webshopova u 48 zemalja, JYSK uvijek ima dostupnu izvrsnu ponudu i kompetentnu uslugu, bez obzira na kanal kupovine.

Osnivač Lars Larsen otvorio je svoju prvu prodavnicu u Danskoj 1979. Danas JYSK zapošljava 31.000 kolega.

Dio je obiteljske grupacije Lars Larsen s koja je u financijskoj godini 2021/22. ostvarila promet od 5,9 milijardi eura dok je JYSKov promet u financijskoj godini 2022./23. iznosio 5.2 milijarde eura.