Lifestyle

Početak projekta „Zajedno prema zdravlju žena i za bolje sutra“


U okviru društveno odgovorne kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra 2023. – podrška projektima za unapređenje i očuvanje mentalnog i fizičkog zdravlja žena, kompanija dm je podržala realizaciju 14 projekata s područja cijele BiH, s više od 60.000 KM.

Podržani su projekti s aktivnostima poput: stručnih predavanja i radionica na razne teme, savjetovanja, izrada edukativnih priručnika, učenja taekwondo i joga tehnika i sl.

Jedan od podržanih je i projekt „Zajedno prema zdravlju žena i za bolje sutra“ u organizaciji Omladinskog kluba „Dijamant“ iz Jajca, koji za cilj ima pružiti podršku mentalnom i fizičkom zdravlju žena.

„Očekujem da će projekt „Zajedno prema zdravlju žena i za bolje sutra“ donijeti značajne promjene u životima žena, pružajući im edukaciju, podršku i resurse za unapređenje njihovog fizičkog, mentalnog i emocionalnog zdravlja. Kroz ovaj projekt, žene će se osnažiti, razviti snažne međusobne veze te postati aktivne sudionice u promicanju zdravijeg i ispunjenijeg života za sebe i svoje zajednice“, kazao je koordinator aktivnosti Šekib Makić.

Žensko zdravlje je jedna od tema kojom se kompanija dm aktivno bavi, te je uz kampanju {ZAJEDNO} za bolje sutra u okviru teme organizirana i prva stručna konferencija dm ženski razgovori, u junu prošle godine. Projekti unapređenja i očuvanja fizičkog i mentalnog ženskog zdravlja podržani su i na 6. dm ženskoj utrci.