Tema u fokusu

Završen šesti Međunarodni festival Konjic Summer Fest


Kroz tri sportska dana u Konjicu održano je šest utrka i dva koncerta uz prateći program festivala.

Prvi dan Festivala: Petak, 5.7.

Održana je Garden City Business utrka na kojoj je učestvovalo 28 kompanija iz Bosne i Hercegovine. Suorganizator utrke su Poslovne novine i Klub 100, a utrka je brojala 220 navijača i trkača.

Najbolji rezulatat ostvarile su kompanije:

1. Senigor Sarajevo

2. Eurosjaj Konjic

3. ASA Banka Sarajevo

Najmnogobrojnija kompanija bila je Jifeng Automotive Interior BH iz Žepča, sa čak 28 uposlenika. Najbolja kompanija iz Konjica bila je Eurosjaj Konjic. Najbolji pojedinci su: Enes Efendić u muškoj i Perlain-Uzunović Ivana u ženskoj konkurenciji. Po završetku sportskog programa, sve učesnike i građane Konjica zabavila je sjajna Lana Hamza.

Humanitarna dječja utrka Grawe Kids Run: Drugi dan Festivala

Održana je humanitarna utrka Grawe Kids Run, koja je okupila 190 mališana u pet starosnih kategorija. Prikupljeno je 1.005,00 KM za humanitarno udruženje Andalus Konjic. Mališani su nakon utrke uživali u zabavnom programu sjajnog Lilu-Elvira Hadžijamakovića.

Bingo Konjički Cener i Ibis Relay Race: Centralni program Festivala

Centralni program festivala započeo je od 19:00h drugog dana festivala. Održan je Bingo Konjički Cener, a pobjednici su:

– Muška kategorija: Stenly Kipruto (Kenija), Ivan Bubnov (Crna Gora), Uroš Gutić (BiH)

– Ženska kategorija: Olivera Jevtić (Srbija), Emina Alagić, Alma Hrnjić

Najbrža Konjičanka na 10 kilometara je Lada Hadžiosmanović, dok je najbrži Konjičanin Ali Halilović. Na štafetnoj utrci Ibis Relay Race pobjednici su Duble Truble, za koje su trčali Ersan Bijedić i Edina Harbinja. Utrka je brojala 28 mješovitih štafeta.

Prvi put u Konjicu održano je Državno Prvenstvo Bosne i Hercegovine uz podršku partnera Bingo doo. Državni prvaci su Uroš Gutić i Emina Alagić.

Voćna Okrepa od 12 metara

Organizatori iz Atletskog kluba Pace, uz podršku Snack bar – Ukusan zalogaj Konjic i agencije Travel Konjic, obezbijedili su voćnu okrepnu stanicu dugu čak 12 metara.

Treći dan Festivala

Nakon raftinga i posjete Titovom bunkeru, održana je druga puzijada sa početkom od 18:30h. U ovoj slatkoj utrci učestvovalo je 11 beba, a pobjedu je odnijela najbrža: Omar Lavić. Drugo mjesto osvojio je Adi Điver, a treće Daris Ćukle.

Konjic Summer Fest 2024 još jednom je potvrdio svoju reputaciju vrhunskog događaja koji spaja sport, kulturu i zabavu, pružajući nezaboravno iskustvo za sve učesnike i posjetitelje.

Sljedeći Konjic Summer Fest održat će se od 4. do 6. jula 2025. godine.

Atletski klub Pace zahvaljuje svim partnerima koji su podržali ovaj festival, volonterima, MUP-u HNK, Hitnoj pomoći, GSS-u, JP Standard Konjic, kao i svim ostalim pobjednicima koji su pomogli u realizaciji festivala.