Investicije

Pokrenite svoju štednju s novim štedno-ulagačkim proizvodima UniCredit Invest BH d.o.o.


UniCredit Bank d.d., vodeća finansijska institucija u Bosni i Hercegovini, u partnerstvu sa ZB Invest d.o.o., osnovala je UniCredit Invest BH d.o.o. s početnim kapitalom od 1,2 miliona KM. Novootvoreno društvo, UniCredit Invest BH d.o.o. već nudi dva otvorena investicijska fonda s javnom ponudom, obećavajući raznovrsne prilike za ulaganje.

UniCredit Invest BH d.o.o. je 04.06.2024. godine uspješno okončao inicijalnu javnu ponudu za prodaju udjela u onemarkets EuroCash Fund OIF, što je potvrđeno rješenjem Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH. Uplatom ukupnog iznosa od 4.609.107,25 KM, javna ponuda uspješno je ispunila kriterije emisije, pokazavši svoju privlačnost među investitorima.

onemarkets EuroCash Fund OIF pruža investitorima više od klasičnog držanja sredstava u banci. Ovaj novčani fond predstavlja sigurnu luku u dinamičnom svijetu finansija, kombinirajući stabilnost i visoku likvidnost. Za razliku od običnih računa u banci, koji često nude ograničene kamatne stope, onemarkets EuroCash Fund OIF omogućuje investitorima da efikasno upravljaju kratkoročnim viškovima likvidnosti uz potencijal za prinos. Osim toga, diversifikacija ulaganja putem ovog fonda pruža dodatnu zaštitu od tržišnih fluktuacija, čineći ga odličnim izborom za one koji cijene sigurnost i održavanje vrijednosti svojih investicija.

Trenutno je u toku javna ponuda za udjele u onemarkets Capital Protected 2027 EUR Fund OIF, obvezničkom fondu sa štićenom glavnicom i dospijećem 2027. godine, što je odličan izbor za one koji traže stabilnost i sigurnost ulaganja na rok od tri godine. S prosječnim godišnjim prinosom od 2,00% i ciljanim rastom imovine od 6,05%, fond je osmišljen kako bi očuvao i povećao početnu vrijednost imovine. Ulaganje u onemarkets Capital Protected 2027 EUR Fund OIF je moguće samo u toku javne ponude koja traje od 17.06.2024. do 26.07.2024. godine.

Za više informacija, zainteresirani klijenti mogu se obratiti u najbližu poslovnicu UniCredit Bank d.d. na području FBiH, te posjetiti web stranicu Društva www.unicreditinvest.ba. Kontakt telefon Društva je 036 356 643.