BiH

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva jača saradnju sa TIKA-om


Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić razgovarao je danas sa koordinatorom TIKA-e za BiH Erdinç Işıkom o nastavku njihovog djelovanja u sektoru poljoprivrede.

Iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva su saopćili da je tokom sastanka poseban naglasak stavljen na razvoj pčelarstva, voćarstva i stočarstva u budućoj saradnji.

Ministar Hrnjić i koordinator Işık su se usaglasili o budućim projektima podrške mladim ljudima koji se uvode u sektor poljoprivrede, te projektima u poljoprivredi koje vode žene.  

– Stavljajući naglasak na projekte koji su usmjereni na mlade i žene u poljoprivredi, njihova realizacija će također doprinijeti ispunjavanju ciljeva naše Strategije poljoprivrede i ruralnog razvoja 2021-2027. Nadam se da ćemo zajedničkim projektima nastaviti produbljivati saradnju u sektoru poljoprivrede na dobrobit mladih ljudi i svih onih koji žele ostati da žive u našim ruralnim područjima i da se bave poljoprivredom – kazao je ministar Hrnjić.  

Ističući efikasnu provedbu razvojnih projekata diljem BiH, ministar Hrnjić je izrazio zahvalnost TIKA-i na dugogodišnjem uspješnom djelovanju i zalaganju za razvoj Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.