EU

Croatia Airlines započeo historijski projekat


Kompanija Croatia Airlines danas je i zvanično u Zagrebu dočekala novi avion Airbus 220 čime je započela obnove cijele flote ovog avioprijevoznika.

Prema pisanju HRT-a, prvi avion A220 stigao je u zagrebačku zračnu luku iz proizvodnog pogona Airbusa u kanadskom Mirabelu, a naglašeno je kako je ovo najveći projekat kompanije u 35 godina njene historije.

“Dočekali smo naš prvi i najtiši mali avion. Airbus A220 nudi superiornu udobnost, više prostora za noge, veće prozore i manju potrošnju goriva u odnosu na prethodnu generaciju aviona. Uskoro kreće prvi domaći let Zagreb – Split te međunarodni let Zagreb – Frankfurt”, navodi Croatia Airlines.

Novi avion, osim rukovodstva aerodroma i kompanije, dočekali su i političari uključujući premijera Hrvatske Andreja Plenkovića i ministre Olega Butkovića i Tončija Glavinu.

Inače, Croatia Airlines je saopćio kako od 2024. godine namjerava započeti najveći projekat u historiji kompanije, a koji uključuje obnovu cijele flote.

Do kraja 2024. godine Croatia Airlines će biti bogatiji za još jedan novi avion, a do kraja 2027. godine doći će ih još 15.

“Svim putnicima će biti na raspolaganju internet veza putem brzog Wi-Fija uz punjače i nosače tableta pri svakom sjedalu”, rekao je za HRT Radio direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo.