Novosti

Ministar Šibonjić posjetio firmu koja proizvodi jahte i kampere: BiH može biti ponosna na vas


Ministar privrede Zeničko – dobojskog kantona, Samir Šibonjić posjetio je firmu Derubis Caravans u Vitezu. Tom prilikom ministar Šibonjić se susreo sa menadžmentom firme.

Razgovarali su o modalitetima saradnje u budućnosti ali i potencijalima turizma u Bosni i Hercegovini sa fokusom na Zeničko – dobojski kanton.

Iz firme Derubis Caravans su istakli da Zeničko – dobojski kanton posjeduje potencijal za razvoj kamperskog turizma, uzevši u obzir prirodna bogatstva kojima obiluje.

Derubis Caravans već tradicionalno nastupa na Caravan Messe Dusseldorf i tu je evidentan potencijal promocije Zeničko – dobojskog kantona ali i države Bosne i Hercegovine.

“Izvanredna domaća kompanija koja bilježi odlične rezultate na iznozemnim tržištima. Sjajna poslovna ideja rezultirala je znanjem i angažmanom uprave i radnika, ali i izvrsnim postignućima. Lijepo je vidjeti da imamo jedan odličan i konkurentan proizvod u Bosni i Hercegovini. Sve u svemu, ovo što sam ja vidio trebaju vidjeti ostali. Zato sam uputio zvaničan poziv predstavnicima firme Derubis Caravans da sa svojim kamperima sudjeluje na ovogodišnje, Generalnom BH sajmu ZEPS 2024. Također, poželio sam im puno uspjeha na nadolazećem sajmu u Dusseldorfu”, riječi su ministra Šibonjića.