Novosti

Direktna aviolinija Mostar – Beograd nastavit će sa letovima i do oktobra naredne godine


Aviolinija između Mostara i Beograda nastavit će sa radom sve do oktobra 2025. godine.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić u Gradskoj vijećnici sastao s direktorom Zračne luke Mostar Markom Đuzelom.

Na sastanku je istaknuto zadovoljstvo činjenicom kako je Zračna luka Mostar potpisala novi jednogodišnji ugovor s kompanijom Air Serbia prema kojem će ova aviokompanija između Beograda i Mostara letjeti do oktobra 2025. godine.

Air Serbia iz Mostara obavlja letove tri puta sedmično, odnosno nedjeljom, ponedjeljkom i petkom, a let traje oko 50 minuta.

Zračna luka Mostar u 2024. godini ostvarila je stopostotno povećanje broja putnika, a aviolinija Mostar-Beograd je statistički i komercijalno najbolja linija s popunjenošću od 80 do 90 posto.

Stanovnici Mostara i Hercegovine pozitivno su reagovali na otvaranje aviolinije Mostar-Beograd, jer Air Serbia omogućava kvalitetne avioveze iz Mostara, preko Beograda do Pariza, Amsterdama, Barcelone, Stockholma, Bruxellesa, Kopenhagena i mnogih drugih gradova.

Gradonačelnik Kordić čestitao je Upravi Zračne luke Mostar na postignutim rezultatima kojima su stvoreni preduvjeti za daljnji razvoj. Zračna luka Mostar sada tijekom cijele godine ima dvije aviolinije, za Beograd i Zagreb, odnosno šest redovnih letova sedmično.