Odgovornost, kvalitet, natprosječnost, pouzdanost

Pouzdanost je univerzalna vrijednost na kojoj smo izgradili istoimeni projekt koji je postao brend. Projekt ”Pouzdanost” zasnovan je isključivo na konkretnim rezultatima analize poslovanja koji su uokvireni u međunarodno priznate standarde i kriterije.

Gradimo okruženje za poželjne poslovne partnere

Nije lako ući u društvo bonitetno pouzdanih kompanija, ispuniti stroge bonitetne kriterije i dobiti prestižni certifikat. Prolaskom kroz LRC-ovu certifikaciju, kompanije ulaze u zajednicu koja okuplja prepoznatljiva i kvalitetna preduzeća u cijeloj BiH, te dobijaju garanciju kvalitete za sve one koji žele raditi s njima.

Poslovne novine i LRC u 2020. godini će po šesti put realizovati projekat “Pouzdanost”, koji ima za cilj promociju najuspješnijih i najpouzdanijih kompanija u našoj zemlji.

Cilj je promocija uspješnih bonitetno pouzdanih kompanija u BiH, kojima se na ovaj način daje nezavisno stručno mišljenje i mjerljiva ocjena tržišnog kredibiliteta, kako bi bile prepoznate kao poželjni poslovni partneri.

Specijalna publikacija poslovnih novina

I ove godine štampaćemo specijalnu publikaciju Poslovnih novina posvećenu bonitetno pouzdanim kompanijama. Publikacija će sadržavati rangiranje domaćih i regionalnih (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora) pouzdanih kompanija, istaknut će njihovu važnost za bh. ekonomiju, predstaviti pozitivne prakse koje mogu poslužiti kao primjer te prezentirati mogućnosti i potencijale poticaja daljeg rasta ovih kompanija u BiH. Poseban prostor za afirmaciju i predstavljanje pouzdanih kompanija bit će rezervisan i na poslovno-analitičkoj platformi Poslovnih novina.

Komunikacijska kampanja

Vodeći se idejom da sve dobre i pozitivne priče trebaju biti ispričane, pripremili smo jedinstvenu komunikacijsku kampanju u kojoj ste upravo Vi u glavnoj ulozi.
PROMO PAKET
*kontaktirajte nas za više informacija.
KONFERENCIJA PAKET
*kontaktirajte nas za više informacija.
AKVIZICIJSKI PAKET
*kontaktirajte nas za više informacija.

Šta je certifikat bonitetne pouzdanosti?

 

LRC, kao prva i vodeća bonitetna kuća u Bosni i Hercegovini, certifikat dodjeljuje samo onim pravnim licima koja ostvaruju natprosječne pokazatelje uspješnosti i zadovoljavaju jasno i precizno definirane kriterije uspostavljenje po uzoru na iste najvećih globalnih agencija, a koji se sastoje iz nekoliko grupa finansijskih pokazatelja.

Certifikat Pouzdanost nosiocima osigurava konkurentnu prednost i ugled u odnosu na ostatak industrije i na taj način u velikoj mjeri olakšava poslovanje.

 

Kriterijumi

 

Ukupna ocjena finansijskog statusa kompanije urađena je na osnovu dinamičkih i statičkih pokazatelja, tj. ocjene pokazatelja o finansijskoj poziciji i finansijskom rezultatu. Za samu ocjenu korišteno je osam različitih pokazatelja koji se izračunavaju na osnovu vrijednosti stavki iz godišnjih finansijskih izvještaja – bilansa stanja i bilansa uspjeha.

Neki od pokazatelja su standardni pokazatelji (npr. tekući i ubrzani pokazatelj te ROA i ROE), dok su neki specifični i izvedeni te obuhvataju više stavki finansijskih izvještaja. Osnova za izradu su historijski rezultati posljednjeg izvještajnog perioda i očekivani trendovi. U obzir su uzeti, uvjetno rečeno, tri godine – prethodna, tekuća (posljednja izvještajna) poslovna godina, kao i projekcija pokazatelja za narednu godinu na osnovu historijskih rezultata.

Konferencija ”Pouzdanost 2019” – Fotogalerija

Šta smo pripemili za bonitetno pouzdane kompanije

Elektronski certifikat

Svi dobitnici Certifikata bonitetne pouzdanosti mogu naručiti i Elektronski certifikat (E certifikat) koji se može koristiti za objavu na web prezentacijama, kao i prikaz u potpisu korporativnih e-mail poruka i drugih objava na online sadržajima.

Ukrasna statua

Izrađena od masivnog, slojevitog pleksiglasa debljine 23 mm, sa ugraviranim simbolima, elementima Certifikata, na čvrstom postolju, dimenzija 230×60 mm, statua je idealan ukras za svaki poslovni prostor, radni stol, policu i sl. Ispis naziva nosioca certifikata i ostali grafički elementi gravirani su laserski, a sama statua je izuzetno kvalitetna i dugotrajna.

A3 uramljeni certifikat

Uramljeno priznanje visokokvalitetne štampe uručuje se dobitniku uz fotografisanje popraćeno kroz digitalnu kampanju i objavu saopćenja na portalu www.poslovnenovine.ba.

 

Konferencija ”Pouzdanost’ – Fotogalerija 

Uspješno smo realizirali četvrtu po redu konferenciju ”Pouzdanost”. Uložili smo dosta energije, rada i truda, a sve s ciljem da na najbolji mogući način promoviramo uspjeh bh. kompanija, ali i da našim gostima omogućimo veliki broj dodatnih aktivnosti kako bi sa konferencije otišli zadovoljni. Ponosni smo što ste prepoznali našu viziju i želimo Vam se zahvaliti na nesebičnoj podršci, te se nadamo da ćemo uspješno sarađivati i u narednim godinama. Veliko hvala i svim govornicima i panelistima koji su dodatno obogatili sadržaj konferencije, a još jednom upućujemo iskrene čestitke dobitnicima prestižnog priznanja i želimo Vam puno sreće i u godinama koje su pred nama.

ORGANIZATORI PROJEKTA

SUORGANIZATOR

SPECIJALNI PARTNER

POKROVITELJ PROJEKTA

TELEKOMUNIKACIJSKI PARTNER

PRINTING PARTNER

OFICIJELNA AGENCIJA ZA ZAŠTITU

Ekskluzivni bh. brend muških odijela

Oficijelna kafa događaja

PARTNERI PROJEKTA

SPONZORI PROJEKTA

UČESNICI U PROJEKTU

Special web media sponzor

MEDIJSKI POKROVITELJI

Pin It on Pinterest

Share This