Odgovornost, kvalitet, natprosječnost, pouzdanost

Pouzdanost je univerzalna vrijednost na kojoj smo izgradili istoimeni projekt koji je postao brend. Projekt ”Pouzdanost” zasnovan je isključivo na konkretnim rezultatima analize poslovanja koji su uokvireni u međunarodno priznate standarde i kriterije.

Gradimo okruženje za poželjne poslovne partnere

Nije lako ući u društvo bonitetno pouzdanih kompanija, ispuniti stroge bonitetne kriterije i dobiti prestižni certifikat. Prolaskom kroz LRC-ovu certifikaciju, kompanije ulaze u zajednicu koja okuplja prepoznatljiva i kvalitetna preduzeća u cijeloj BiH, te dobijaju garanciju kvalitete za sve one koji žele raditi s njima.

Konferencija počinje za:

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Dobrodošli na online prijavu za poslovnu konferenciju “Pouzdanost 2019” Konferencija će biti održana u hotelu Hills u Sarajevu 27. novembra 2019.

Registracija na konferenciju obavezna je za sve sudionike, a isključivo potpune registracije će biti prihvaćene.

Inspirativne priče iz svijeta biznisa

Sanja Lopar

Mudre žene sve zanima, a naročito finansijski aspekt poslovanja. Njih niko ne može da prevari ili uskrati za nešto što im pripada i što zaslužuju, a fascinantna žena sa zavidnim poslovnim pothvatima je Sanja Lopar. Jedna od najuspješnijih i najutjecajnijih Sarajki poznata je u svjetskim krugovima kao posebna i drugačija, urbana i moderna žena na sebi jedinstven način. Prva je žena u Jugoslaviji u svijetu nafte i jedina Evropljanka u svijetu cigara, a njena uloga je da vam kaže da kao žena, djevojka, majka, sve možete postići.

Davor Bilman

Davor Bilman ili Skener osobnosti. U prve tri sekunde vizualnog kontakta s osobom može prepoznati njenu osobnost, odabir automobila, odjeće te kakav komunikacijski stil preferira i što ju pokreće u životu. Ovom tehnikom uspio je naučiti nešto što se ne može naučiti na fakultetu, a samu teoriju usavršavao je kroz 20 godina rada u prodaji. Formalno obrazovanje diplomiranog ekonomiste i dugogodišnje iskustvo u prodaji uz kontinuiranu izobrazbu, pomaže Davoru da polaznicima svojih treninga lakše prenosi nova znanja i vještine te osigura njihovu trenutnu primjenu u praksi. Licencirani je predavač za radionice i treninge na području vođenja, prodaje, komunikacije, timskog rada, poslovnog pregovaranja i coachinga.

Blanka Lasić

Blanka Lasić je po struci diplomirani ekonomist sa dugogodišnjim iskustvom u odjelu ljudskih resursa, sa fokusom interesa i rada na području selekcije i upravljanja edukacijom, razvojem djelatnika, te na mjerenju i poboljšavanju radne učinkovitosti. Od 2016. osnivačica je i vlasnica društva Mindist d.o.o., koje kao glavni cilj ima savjetovanje na području osobnog i organizacijskog razvoja, te pružanje konsultantskih usluga za procese i projekte na području ljudskih resursa, održavanje poslovnih edukacija te održavanje grupnog ili individualnog business & life coachinga.

Specijalna publikacija poslovnih novina

I ove godine štampaćemo specijalnu publikaciju Poslovnih novina posvećenu bonitetno pouzdanim kompanijama. Publikacija će sadržavati rangiranje domaćih i regionalnih (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora) pouzdanih kompanija, istaknut će njihovu važnost za bh. ekonomiju, predstaviti pozitivne prakse koje mogu poslužiti kao primjer te prezentirati mogućnosti i potencijale poticaja daljeg rasta ovih kompanija u BiH. Poseban prostor za afirmaciju i predstavljanje pouzdanih kompanija bit će rezervisan i na poslovno-analitičkoj platformi Poslovnih novina.

Komunikacijska kampanja

Vodeći se idejom da sve dobre i pozitivne priče trebaju biti ispričane, pripremili smo jedinstvenu komunikacijsku kampanju u kojoj ste upravo Vi u glavnoj ulozi.
PROMO PAKET
*kontaktirajte nas za više informacija.
KONFERENCIJA PAKET
*kontaktirajte nas za više informacija.
AKVIZICIJSKI PAKET
*kontaktirajte nas za više informacija.

Šta je certifikat bonitetne pouzdanosti?

 

LRC, kao prva i vodeća bonitetna kuća u Bosni i Hercegovini, certifikat dodjeljuje samo onim pravnim licima koja ostvaruju natprosječne pokazatelje uspješnosti i zadovoljavaju jasno i precizno definirane kriterije uspostavljenje po uzoru na iste najvećih globalnih agencija, a koji se sastoje iz nekoliko grupa finansijskih pokazatelja.

Certifikat Pouzdanost nosiocima osigurava konkurentnu prednost i ugled u odnosu na ostatak industrije i na taj način u velikoj mjeri olakšava poslovanje.

Ovogodišnjom analizom 33.097 završnih računa iz 2018. koje su u roku predali privredni subjekti nadležnim državnim agencijama APIF-u i FIA-i, došlo se do preliminarnih podatka da je broj bonitetno pouzdanih kompanija porastao za 16%. Prošle godine ih je bilo 4.512, dok je ove godine taj broj porastao na 5.214.

Kriterijumi

 

Ukupna ocjena finansijskog statusa kompanije urađena je na osnovu dinamičkih i statičkih pokazatelja, tj. ocjene pokazatelja o finansijskoj poziciji i finansijskom rezultatu. Za samu ocjenu korišteno je osam različitih pokazatelja koji se izračunavaju na osnovu vrijednosti stavki iz godišnjih finansijskih izvještaja – bilansa stanja i bilansa uspjeha.

Neki od pokazatelja su standardni pokazatelji (npr. tekući i ubrzani pokazatelj te ROA i ROE), dok su neki specifični i izvedeni te obuhvataju više stavki finansijskih izvještaja. Osnova za izradu su historijski rezultati posljednjeg izvještajnog perioda i očekivani trendovi. U obzir su uzeti, uvjetno rečeno, tri godine – prethodna, tekuća (posljednja izvještajna) poslovna godina, kao i projekcija pokazatelja za narednu godinu na osnovu historijskih rezultata.

Šta smo pripemili za bonitetno pouzdane kompanije

Elektronski certifikat

Svi dobitnici Certifikata bonitetne pouzdanosti mogu naručiti i Elektronski certifikat (E certifikat) koji se može koristiti za objavu na web prezentacijama, kao i prikaz u potpisu korporativnih e-mail poruka i drugih objava na online sadržajima.

Ukrasna statua

Izrađena od masivnog, slojevitog pleksiglasa debljine 23 mm, sa ugraviranim simbolima, elementima Certifikata, na čvrstom postolju, dimenzija 230×60 mm, statua je idealan ukras za svaki poslovni prostor, radni stol, policu i sl. Ispis naziva nosioca certifikata i ostali grafički elementi gravirani su laserski, a sama statua je izuzetno kvalitetna i dugotrajna.

A3 uramljeni certifikat

Uramljeno priznanje visokokvalitetne štampe uručuje se dobitniku uz fotografisanje popraćeno kroz digitalnu kampanju i objavu saopćenja na portalu www.poslovnenovine.ba.

 

Konferencija ”Pouzdanost 2018” – Fotogalerija i video galerija

Uspješno smo realizirali četvrtu po redu konferenciju ”Pouzdanost”. Uložili smo dosta energije, rada i truda, a sve s ciljem da na najbolji mogući način promoviramo uspjeh bh. kompanija, ali i da našim gostima omogućimo veliki broj dodatnih aktivnosti kako bi sa konferencije otišli zadovoljni. Ponosni smo što ste prepoznali našu viziju i želimo Vam se zahvaliti na nesebičnoj podršci, te se nadamo da ćemo uspješno sarađivati i u narednim godinama. Veliko hvala i svim govornicima i panelistima koji su dodatno obogatili sadržaj konferencije, a još jednom upućujemo iskrene čestitke dobitnicima prestižnog priznanja i želimo Vam puno sreće i u godinama koje su pred nama.

ORGANIZATORI PROJEKTA

SUORGANIZATOR

SPECIJALNI PARTNER

POKROVITELJ PROJEKTA

PRINTING PARTNER

OFICIJELNA AGENCIJA ZA ZAŠTITU

PARTNERI PROJEKTA

SPONZORI PROJEKTA

UČESNICI U PROJEKTU

MEDIJSKI POKROVITELJI

Pin It on Pinterest

Share This