Odgovornost, kvalitet, natprosječnost, pouzdanost

Pouzdanost je univerzalna vrijednost na kojoj smo izgradili istoimeni projekt koji je postao brend. Projekt ”Pouzdanost” zasnovan je isključivo na konkretnim rezultatima analize poslovanja koji su uokvireni u međunarodno priznate standarde i kriterije.

Gradimo okruženje za poželjne poslovne partnere

Nije lako ući u društvo bonitetno pouzdanih kompanija, ispuniti stroge bonitetne kriterije i dobiti prestižni certifikat. Prolaskom kroz LRC-ovu certifikaciju, kompanije ulaze u zajednicu koja okuplja prepoznatljiva i kvalitetna preduzeća u cijeloj BiH, te dobijaju garanciju kvalitete za sve one koji žele raditi s njima.

Konferencija počinje za:

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Dobrodošli na online prijavu za poslovnu konferenciju “Pouzdanost 2019” Konferencija će biti održana u hotelu Hills u Sarajevu 27. novembra 2019.

Registracija na konferenciju obavezna je za sve sudionike, a isključivo potpune registracije će biti prihvaćene.

Inspirativne priče iz svijeta biznisa

Davor Bilman

Davor Bilman ili Skener osobnosti. U prve tri sekunde vizualnog kontakta s osobom može prepoznati njenu osobnost, odabir automobila, odjeće te kakav komunikacijski stil preferira i što ju pokreće u životu. Ovom tehnikom uspio je naučiti nešto što se ne može naučiti na fakultetu, a samu teoriju usavršavao je kroz 20 godina rada u prodaji. Formalno obrazovanje diplomiranog ekonomiste i dugogodišnje iskustvo u prodaji uz kontinuiranu izobrazbu, pomaže Davoru da polaznicima svojih treninga lakše prenosi nova znanja i vještine te osigura njihovu trenutnu primjenu u praksi. Licencirani je predavač za radionice i treninge na području vođenja, prodaje, komunikacije, timskog rada, poslovnog pregovaranja i coachinga.

Blanka Lasić

Blanka Lasić je po struci diplomirani ekonomist sa dugogodišnjim iskustvom u odjelu ljudskih resursa, sa fokusom interesa i rada na području selekcije i upravljanja edukacijom, razvojem djelatnika, te na mjerenju i poboljšavanju radne učinkovitosti. Od 2016. osnivačica je i vlasnica društva Mindist d.o.o., koje kao glavni cilj ima savjetovanje na području osobnog i organizacijskog razvoja, te pružanje konsultantskih usluga za procese i projekte na području ljudskih resursa, održavanje poslovnih edukacija te održavanje grupnog ili individualnog business & life coachinga.

Denis Kraljević

Rođeni Riječanin svoj biznis je pokrenuo u Vitezu. Za mnoge je još do nedavno i samo postojanje brodogradilišta u Vitezu u središnjoj Bosni bilo ravno kakvom nebeskom čudu. Ali onda je iz pogona izišao brod, prvi 100-posto proizveden u Bosni i Hercegovini. Ova 12-metarska hibridna jahta svoju promociju doživjela je početkom ljeta na čuvenom sajmu nautike u Hamburgu. Tada su mu njemački mediji posvetili značajan prostor, a novinari i ljudi iz struke za Denisa su rekli da je Tesla među brodograditeljima. „Ako se bavite visokoprifitabilnim poslom onda imate za cilj samo jednu stvar, a to je biti što kvalitetniji i što bolji“, kaže Denis, direktor i jedan od vlasnika firme Derubis Yachts.

Sanja Lopar

Mudre žene sve zanima, a naročito finansijski aspekt poslovanja. Njih niko ne može da prevari ili uskrati za nešto što im pripada i što zaslužuju, a fascinantna žena sa zavidnim poslovnim pothvatima je Sanja Lopar. Jedna od najuspješnijih i najutjecajnijih Sarajki poznata je u svjetskim krugovima kao posebna i drugačija, urbana i moderna žena na sebi jedinstven način. Prva je žena u Jugoslaviji u svijetu nafte i jedina Evropljanka u svijetu cigara, a njena uloga je da vam kaže da kao žena, djevojka, majka, sve možete postići.

Panelisti

Branimir Muidža, generalni direktor Tvornice cementa Kakanj i HeidelbergCement grupacije u BiH
Vernisa Rejhan, predsjednica Odbora Švedske privredne komore u BiH i operativna direktorica švedske kompanije u BiH Softhouse d.o.o. Sarajevo
Mladen Andrić, direktor Perutnine Ptuj BH d.o.o.
Nihad Harbaš, direktor nLogic d.o.o. Sarajevo
Amela Muftić, direktorica kompanije Halcom d.o.o. Sarajevo

Specijalna publikacija poslovnih novina

I ove godine štampaćemo specijalnu publikaciju Poslovnih novina posvećenu bonitetno pouzdanim kompanijama. Publikacija će sadržavati rangiranje domaćih i regionalnih (Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora) pouzdanih kompanija, istaknut će njihovu važnost za bh. ekonomiju, predstaviti pozitivne prakse koje mogu poslužiti kao primjer te prezentirati mogućnosti i potencijale poticaja daljeg rasta ovih kompanija u BiH. Poseban prostor za afirmaciju i predstavljanje pouzdanih kompanija bit će rezervisan i na poslovno-analitičkoj platformi Poslovnih novina.

Komunikacijska kampanja

Vodeći se idejom da sve dobre i pozitivne priče trebaju biti ispričane, pripremili smo jedinstvenu komunikacijsku kampanju u kojoj ste upravo Vi u glavnoj ulozi.
PROMO PAKET
*kontaktirajte nas za više informacija.
KONFERENCIJA PAKET
*kontaktirajte nas za više informacija.
AKVIZICIJSKI PAKET
*kontaktirajte nas za više informacija.

Šta je certifikat bonitetne pouzdanosti?

 

LRC, kao prva i vodeća bonitetna kuća u Bosni i Hercegovini, certifikat dodjeljuje samo onim pravnim licima koja ostvaruju natprosječne pokazatelje uspješnosti i zadovoljavaju jasno i precizno definirane kriterije uspostavljenje po uzoru na iste najvećih globalnih agencija, a koji se sastoje iz nekoliko grupa finansijskih pokazatelja.

Certifikat Pouzdanost nosiocima osigurava konkurentnu prednost i ugled u odnosu na ostatak industrije i na taj način u velikoj mjeri olakšava poslovanje.

Ovogodišnjom analizom 33.097 završnih računa iz 2018. koje su u roku predali privredni subjekti nadležnim državnim agencijama APIF-u i FIA-i, došlo se do preliminarnih podatka da je broj bonitetno pouzdanih kompanija porastao za 16%. Prošle godine ih je bilo 4.512, dok je ove godine taj broj porastao na 5.214.

Kriterijumi

 

Ukupna ocjena finansijskog statusa kompanije urađena je na osnovu dinamičkih i statičkih pokazatelja, tj. ocjene pokazatelja o finansijskoj poziciji i finansijskom rezultatu. Za samu ocjenu korišteno je osam različitih pokazatelja koji se izračunavaju na osnovu vrijednosti stavki iz godišnjih finansijskih izvještaja – bilansa stanja i bilansa uspjeha.

Neki od pokazatelja su standardni pokazatelji (npr. tekući i ubrzani pokazatelj te ROA i ROE), dok su neki specifični i izvedeni te obuhvataju više stavki finansijskih izvještaja. Osnova za izradu su historijski rezultati posljednjeg izvještajnog perioda i očekivani trendovi. U obzir su uzeti, uvjetno rečeno, tri godine – prethodna, tekuća (posljednja izvještajna) poslovna godina, kao i projekcija pokazatelja za narednu godinu na osnovu historijskih rezultata.

Konferencija ”Pouzdanost 2019” – Fotogalerija

Šta smo pripemili za bonitetno pouzdane kompanije

Elektronski certifikat

Svi dobitnici Certifikata bonitetne pouzdanosti mogu naručiti i Elektronski certifikat (E certifikat) koji se može koristiti za objavu na web prezentacijama, kao i prikaz u potpisu korporativnih e-mail poruka i drugih objava na online sadržajima.

Ukrasna statua

Izrađena od masivnog, slojevitog pleksiglasa debljine 23 mm, sa ugraviranim simbolima, elementima Certifikata, na čvrstom postolju, dimenzija 230×60 mm, statua je idealan ukras za svaki poslovni prostor, radni stol, policu i sl. Ispis naziva nosioca certifikata i ostali grafički elementi gravirani su laserski, a sama statua je izuzetno kvalitetna i dugotrajna.

A3 uramljeni certifikat

Uramljeno priznanje visokokvalitetne štampe uručuje se dobitniku uz fotografisanje popraćeno kroz digitalnu kampanju i objavu saopćenja na portalu www.poslovnenovine.ba.

 

Konferencija ”Pouzdanost 2018” – Fotogalerija 

Uspješno smo realizirali četvrtu po redu konferenciju ”Pouzdanost”. Uložili smo dosta energije, rada i truda, a sve s ciljem da na najbolji mogući način promoviramo uspjeh bh. kompanija, ali i da našim gostima omogućimo veliki broj dodatnih aktivnosti kako bi sa konferencije otišli zadovoljni. Ponosni smo što ste prepoznali našu viziju i želimo Vam se zahvaliti na nesebičnoj podršci, te se nadamo da ćemo uspješno sarađivati i u narednim godinama. Veliko hvala i svim govornicima i panelistima koji su dodatno obogatili sadržaj konferencije, a još jednom upućujemo iskrene čestitke dobitnicima prestižnog priznanja i želimo Vam puno sreće i u godinama koje su pred nama.

ORGANIZATORI PROJEKTA

SUORGANIZATOR

SPECIJALNI PARTNER

POKROVITELJ PROJEKTA

TELEKOMUNIKACIJSKI PARTNER

PRINTING PARTNER

OFICIJELNA AGENCIJA ZA ZAŠTITU

Ekskluzivni bh. brend muških odijela

Oficijelna kafa događaja

PARTNERI PROJEKTA

SPONZORI PROJEKTA

UČESNICI U PROJEKTU

Special web media sponzor

MEDIJSKI POKROVITELJI

Pin It on Pinterest

Share This