Tema u fokusu

Bh. brzorastuća kompanija Establish za četiri godine povećala broj zaposlenih četiri puta


Karakteristika brzorastućih kompanija je i porast broja zaposlenih, a jedna od bh. firmi koje su u proteklom periodu imale veliki rast u ovom segmentu jeste Establish, koji posluje u okviru ASA Prevent Grupacije.

Naime, 2014. godine ova brzorastuća firma je upošljavala 34 osobe, a prema riječima direktorice Establisha Esade Karović danas ova kompanija broji 120 uposlenika.

„To su visoko obrazovani kadrovi, diplomanti i magistranti, ekonomskog i informatičkog usmjerenja. Svi oni govore po dva ili tri strana jezika. Trenutno smo u procesu zapošljavanja 10 novih mladih ljudi uvažavajući nove projekte, što govori da nastavljamo rast i širenje“, rekla je Karović za Poslovne novine.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu potpisao je Sporazum o saradnji sa ASA Prevent grupacijom kao najvećim poslovnim sistemom u Bosni i Hercegovini.

„Ovakav način saradnje je posebno važan za studente Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, jer dobivaju priliku za obavljanje stručne prakse, pripravničkog staža i stjecanje radnog iskustva u ASA Prevent grupaciji koja posluje na 15 lokacija u cijeloj BiH i ima 7.000 zaposlenika. Između ostalog, i u društvu Establish. Našim kadrovima osiguravamo kontinuirane edukacije kroz seminare, međunarodne simpozije i konferencije te omogućavamo učenje stranih jezika internom edukacijom u našim prostorijama”, navela je Karović.

Više o kompaniji Establish možete saznati na profilu ove kompanije na našem portalu. Establish je prijatelj ovog projekta.