Tema u fokusu

Bolić naslijedio Teletovića, na potezu menadžeri kompanija


Elvir Bolić okačio je kopačke o klin i odavno nije aktivan na zelenom terenu, ali njegovo ime teško da neko može zaboraviti.

Jedan od najboljih fudbalera Bosne i Hercegovine svih vremena, nekadašnji prvi strijelac i kapiten reprezentacije, iza sebe ima izvanrednu karijeru napadača, a najblistavije trenutke doživio je u turskom Galatasarayju sa kojim je osvojio duplu krunu i u Fenerbahceu gdje je bio prvak Turske. Sa ovim klubom doživio je i ono o čemu mnogi fudbaleri sanjaju, s obzirom na to da je srušio slavni Manchester Uniter na kultnom Old Traffordu u Ligi prvaka. Sjajni golgeter je za reprezentaciju BiH odigrao 51 utakmicu i postigao 22 gola, a u karijeri je još nosio dresove Gaziantepspora, Rayo Vallecana, Istanbulspora, Genclerbirligija, Malatyaspora, Istanbulspora i Rijeke.

Po završetku sportske karijere, legendarni fudbaler pouzdanost sa terena prenio je i u poslovno okruženje. U nove izazove kretao je sa istim žarom, a danas je ponosni vlasnik ugostiteljskog objekta na Grbavici. Njegov restoran ”Paper Moon”, svojim unikatnim i ugodnim ambijentom nikoga ne ostavlja ravnodušnim i zbog toga je postao jedno od sarajevskih omiljenih sastajališta, a nerijetko dolaze poznata imena iz svijeta sporta, glume, diplomatije, muzike…

”Gosti su nam različitog profila, a mogu se čuti i različiti jezici. Dolaze nam i sportisti, ambasadori, političari, pjevači… Drago mi je da su pronašli nešto zanimljivo u ovoj mojoj priči. Nekad istovremeno budu turski, japanski, američki i britanski ambasador. Lijepo je vidjeti da ljudi cijene to što radiš”, sa osmijehom govori bivši fudbalski virtuoz.

Bolić iza sebe ima uspješna ulaganja i u nekretnine, ali trenutno ne planira više graditi s obzirom na to da mu izgradnja oduzima previše vremena. On će biti gost na predstojećoj poslovnoj konferenciji ”Pouzdanost 2019” koja će biti održana 27. novembra u sarajevskom hotelu Hills.

Prisutni na konferenciji imaće priliku i ’’odmjeriti snagu’’ sa Bolićem te oprobati svoje golgeterske sposobnosti, a proslavljeni fudbaler legitiman je nasljednik Mirze Teletovića koji je prošle godine oduševio predstavnike kompanija koji su 1 na 1 igrali protiv jednog od najboljih košarkaša koje je BiH imala.

Više informacija o projektu dostupno je na www.pouzdanost.ba.