Lifestyle

Jedinstven doček Nove godine u Beču


Glavni grad Austrije je po mnogo čemu jedinstven. Takav će biti i doček Nove godine. Svako će moći da pronađe sadržaj po svojoj mjeri.

Kako izvjštava Eurocomm-PR, glavna dešavanja biće u centru grada na „Novogodišnjoj stazi“, ali će za posjetioce biti organizovane i gala-večere, svečani balovi, koncerti, predstave u Operi, muzički highlight „Ples vampira“ kao i mjuzikl „I am from Austria“, zabave u klubovima i mondenskim barovima.

Posljednjeg dana 2017. godine stari grad u Beču pretvoriće se u veliki zabavni kvart. Od 14 sati do dva sata iza ponoći najbolji provod će biti na Novogodišnjoj stazi u centru grada i u zabavnom parku „Prater“. Brojni štandovi sa hranom i kuhanim vinom pobrinuće se da Bečlije i gosti uživaju u novogodišnjem programu.

Posebno omiljen je bulevar klasične muzike „Graben“ gdje u poslijepodnevnim satima bečke škole plesa nude intenzivne kurseve valcera, a sam trg postaje prava balska dvorana na otvorenom. U ponoć je za sve posjetioce spreman vatromet ispred Vijećnice i u parku „Prater“.

Jedinstvena novogodišnja atmosfera biće i na brodovima koji će voziti Dunavom, u dvorcu „Hofburg“ na Novogodišnjem balu kao i na gala-večeri u Vijećnici.

Majestic Imperator“ ili palača na šinama je voz koji nudi ekskluzivnu vožnju u novogodišnjoj noći.U Bečkoj državnoj operi već tradicionalno se izvodi „Slijepi miš“ Johana Štrausa i prenosi uživo ispred zgrade Opere.