Vijeće ministara BiH danas razmatra Nacrt strateškog plana ruralnog razvoja BiH

Vijeće ministara BiH danas razmatra Nacrt strateškog plana ruralnog razvoja BiH

Vijeće ministara BiH bi na sjednici koja je zakazana za danas trebalo da razmatra Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnim sporovima BiH, čiji je predlagač Ministarstvo pravde BiH.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta strateškog plana ruralnog razvoja Bosne i Hercegovine (2018. – 2021.) – okvirni dokument, koji je predložilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Na dnevnom redu bi trebala da se nađe i Informacija o provođenju Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u BiH i рrioriteta za razvoj visokog obrazovanja u BiH za period 2016 – 2026 kao i Informacija o izvršenju Okvirnog zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju u BiH, čiji je predlagač Ministarstvo civilnih poslova.

Kako izvještava Fena, Vijeće ministara bi trebalo razmatrati i Deklaraciju o kriterijima za utvrđivanje trase buduće autoceste između Beograda i Sarajeva, usvojene na jednoj od sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Predstavnički dom je polovinom decembra prošle godine usvojio Deklaraciju o kriterijima za definiranje trase budućeg autoputa između Beograda i Sarajeva, čiji je predlagač bio poslanik Mladen Bosić (SDS).

U Deklaraciji se, između ostalog, navodi da „Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH očekuje da Vijeće ministara i resorno Ministarstvo komunikacija i prometa, u dogovoru sa vladama Federacije BiH, Republike Srpske i Brčko Distrikta BiH, zastupaju idejno rješenje trase autoputa Beograd – Bijeljina – Brčko – Tuzla – Sarajevo kao najracionalnije i prioritetno rješenje“.

Oznake:

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.