Tema u fokusu

Media biro by Mirnes : Prednost u brzoj i kvalitetnoj štampi


Media Biro d.o.o. Digitalna štamparija Media biro by Mirnes osnovana je 2005. godine sa primarnom djelatnosti firme za digitalni print malog i velikog formata, UV štampu, offset štampu, sublimaciju, sito štampu, uvoz i prodaju promotivnog / reklamnog materijala i reklamnog tekstila. Digitalna štampa velikog formata predstavlja savremenu tehnologiju štampe, koja ima niz pogodnosti. Glavne prednosti se ogledaju u brzoj i kvalitetnoj štampi koja nije uvjetovana tiražom i formatom. Mogućnost izbora velikog broja materijala i visok kvalitet otiska garantiraju mašine Roland RE 640, Roland xf 640 te HP Latex (štampa bez mirisa / eko štampa). Velika štampa je prilagođena za uređenje izloga, lokala, in door obilježavanja, vizuelne komunikacije, izrade posmaterijala te štampu i brendiranje svih vrsta površina.

„Kvalitetnim i stalnim ulaganjem u proizvodni proces i finalnu doradu, spremno se upuštamo u sve segmente digitalnog printa. Svi segmenti proizvodnje, koja se sastoji od pripreme, printa, dorade i montaže, odvijaju se unutar naše firme“, riječi su direktorice društva Đenite Šebo, koja dodaje: „Tim mladih, obrazovanih i uspješnih zaposlenika te bogato iskustvo u oblasti štamparskog posla su vodeći atributi za daljnji uspjeh. Predanost poslu, kvalitet proizvoda i osjećaj za potrebe naših klijenata su naša vodilja za buduće poslovne izazove i još uspješnije poslovanje kompanije.“

Mala štamparija – velika profesionalnost

„Iz ljubavi smo stvarali – iz ljubavi nastavljamo! Jedan od prelomnih momenata za kompaniju desio se kada nas je osnivač firme i moj suprug Mirnes Đulović, nažalost, iznenada napustio 24. 7. 2017. godine, što je moj život, kao i život naše firme promijenio preko noći“, kaže Đenita, želeći naglasiti kako život i poslovanje pored uspjeha i zadovoljstava nosi sa sobom i teške trenutke.
„Tim danom je nestala polovina moja duše, sve ovo što smo zajednički i uz mnogo muke stvarali  postalo je moja obaveza koju sam morala dalje nastaviti sama. Njegovo umijeće poslovanja, neizmjerna snaga i želja za uspjehom i stvaranjem firme koja će biti konkurentna na tržištu su nestali, ali su u meni probudili jaku, mudru, uzornu, borbenu i hrabru ženu koja nastavlja dalje uzdignute glave, spremna za život i za sve njegove dobre i loše strane“, dodaje direktorica i naglašava da je ljubav glavni motiv koji je vodi dalje.

„Svaki san, svaka želja za uspjehom može se ostvariti ako je istinski želite. Upornost i trud se uvijek isplate. Mi smo imali snove, neke smo ostvarili, neke još uvijek sanjamo. Jako i hrabro koračamo naprijed“, za kraj nam kaže ova hrabra i sposobna žena koja ruši predrasude, i dodaje da je ljubav njena inspiracija i pokretač:  “Iz ljubavi crpiti snagu – to je moto kojim se vodimo u našoj firmi.“