Lifestyle

Multimilionerka Cheryl Eisen otkrila kakav je ključni savjet dobila u svojoj 18. godini


Ključni momenat u životu i karijeri multimilionerke iz SAD-a Cheryl Eisen bio je povod za reportažu medijske platforme Inc.com, budući da njena kompanija Interior Marketing Group kontinuirano bilježi rast, prenose Poslovne novine.

„Bilo mi je 18 godina i počeo je jedan dan u kojem sam se sažalijevala. Bila sam iznimno tužna i plakala sam dok sam čistila pod. Moj otac mi je prišao i rekao mi: ‘Nemoj se ponašati kao da si žrtva’“, rekla je Eisen.

Ovaj savjet promijenio je njene poglede na svijet zauvijek i njena životna priča od tada je potpuno drugačija.

„Bila je to užasna stvar koju sam saopštio svojoj kćerci“, kazao je kroz smijeh Arthur, otac ove multimilionerke.

Cheryl ističe da je ovaj savjet nešto što joj i danas pomaže da upravlja svojom kompanijom, snalazi se u poslovnom svijetu i tretira druge ljude.

„Svako jutro u pet moj otac me je budio i tjerao da ustanem i trčim sa njim. Zahvalna sam i na tome i mislim da danas ne bih bila gdje jesam bez takvog navođenja kroz život od strane mog oca“, navela je Cheryl.

U prošloj godini New York Business Journal je izvijestio da je kompanija ove poduzetnice jedna od najvećih firmi za dizajn interijera na Manhattanu. Cheryl i njeni uposlenici danas sarađuju sa nekim od najvećih američkih zvijezda te drugim vlasnicima luksuznih domova.