Novosti

Održan 20. Business cafe – Uspješni bh. privrednici pokretač napretka Bosne i Hercegovine


U Sarajevu je u organizaciji agencije Global Market Solutionsodržan 20. Business cafe, a na skupu je naglašeno da su uspješni bh. privrednici pokretač napretka Bosne i Hercegovine.

Kreiran kao jedinstven poslovni događaj i mjesto susreta vlasnika malih i srednjih preduzeća te onih koji žele pokrenuti vlastiti biznis, Business cafe postao je u protekle četiri godine sinonim za uspješne bh. priče.

Direktorica agencije Global Marketing Solutions Amra Hašimbegović naglasila je da su protekle četiri godine ispunjene inspirativnim primjerima bh. poslovne prakse te kazala da projekt promovira skrivene heroje Bosne i Hercegovine.

“Uspješni bh. poduzetnici uspijevaju, unatoč kompliciranoj ekonomsko-političkoj klimi, virtuozno ostvariti zavidne poslovne rezultate. Svi dosadašnji gosti, govornici, lideri i poduzetnici na koncu imaju nekoliko zajedničkih karakteristika a to su pozitivan stav, iskrenost, vjerovanje u ideju, ustrajnost, strpljenje i na kraju ljubav prema Bosni i Hercegovini” – istakla je Hašimbegović.

Vlasnica kompanije GS-Tvornica mašina Travnik Snježana Kopruner kaže da radnici, kad vide razvoj, osjećaju pozitivnu priču i bivaju bolji.

Održavanje 20. Business cafea podržali su Addiko banka, Domoinvest, Pentagram, Hotel Europe i Agencija Bejtovic Communications, a okupilo se više od trideset uspješnih bh. poduzetnika.