Novosti

Otvorena registracija za učešće na Sarajevo Business Forumu 2018


Registracija učesnika iz regiona i svijeta zainteresiranih za učešće na 9. Međunarodnoj investicijskoj konferenciji Sarajevo Business Forum 2018. (SBF), koja će se 25. i 26. aprila održati u Sarajevu zvanično je otvorena danas. Konferencija će kao i prethodnih godina okupiti najznačajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta, pružajući im priliku da se upoznaju sa poslovnim prilikama i  mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona.

Fokus ovogodišnjeg Foruma je zajednički pronalazak rješenja za iskorištavanje potencijala u oblasti energije, edukacije, IT industrije, poljoprivrede i turizma. Cilj SBF-a je uvezivanje i predstavljanje prirodnih i ljudskih resursa regiona, te otvaranje vrata bosanskohercegovačkim i regionalnim kompanijama za izlazak na inostrana tržišta.

Organizator konferencije, koja se već devetu godinu zaredom održava u BiH, je Bosna Bank International (BBI) d.d. u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IDB), pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.

Učesnici koji se registruju za učešće na Sarajevo Business Forumu do 1. marta ostvaruju popust od 20 posto na kotizaciju. Prošlogodišnjem Sarajevo Business Forumu prisustvovalo je više od 1.700 osoba, uključujući i 330 akreditiranih novinara, a održano je više od 300 direktnih susreta poslovnih ljudi i privrednika. Od 2010. godine konferencija je ugostila više od 8.000 učesnika iz preko 50 država, a sve informacije dostupne su na www.sarajevobusinessforum.com.

Registracija se obavlja putem web stranice SBF-a: www.sarajevobusinessforum.com klikom na ikonicu “registration/ participant registration”: http://sarajevobusinessforum.com/registration-participant