Tema u fokusu

Autoprevoz-Bus Mostar: Putnik je na prvom mjestu


Autoprevoz-Bus d.d. Mostar je kompanija koja uspješno posluje na tržištu prevoza putnika i turizma u Bosni i Hercegovini. Pouzdanost u Autoprevoz-bus Mostar i branši prevoza putnika je na najvišem mogućem nivou, što ih svrstavama među bonitetno pouzdanu kompaniju u našoj državi.

U ovoj kompaniji ponosni su na to što su svrstani među pouzdane kompanije, a uspješno poslovanje iz prethodne, nastavili su i u tekućoj godini. Mostarska firma proširila je dio poslovanja i pokazala zbog čega je u vrhu najuspješnijih, a za Poslovne novine govorio je direktor Ahmedin Šabanagić.

Nastavili smo tamo gdje smo stali, a preuzeli smo i određene poslove prema Stocu. Tako smo se odlučili i za nabavku dva nova autobusa, što donosi povećanje kvaliteta poslovanja”, rekao je Šabanagić.

Kompanija na čijem je on čelu ima jaku konkurenciju na tržištu, ali Autoprevoz-Bus ima svoje adute zbog kojih je prvi izbor velikog broja klijenata.

Kod nas se sve vrti oko korisnika usluga. Putnik je na prvom mjestu i zaista se trudimo omogućiti najbolju uslugu našim korisnicima. Također, tu je i domaćinski odnos unutar firme, i na tome stalno insistiramo”, istaknuo je Šabanagić.

Mostarski prevoznik s proširenjem posla, proširio je radni kadar sa dodatnih osam ljudi, a sada je ostala briga oko tehničkih stvari. Naravno, kao i u svakom poslu, i u ovoj kompaniji suočeni su sa određenim problemima.

Zadovoljan sam poslovanjem u prošloj godini, iako nas je poremetio dio u vezi sa akcizama. Žao mi je što vlast nije imala sluha za javni prevoz”, kaže direktor Šabanagić, koji se za kraj osvrnuo i na putničku agenciju koja djeluje u sklopu firme:

Zadovoljni smo odlazećim turizmom, imamo dobru ponudu prema Jadranu, Italiji, Španiji, Turskoj, čak smo išli i u Moskvu, a jedina prepreka je u dolazećem turizmu, u kojem ima dosta potencijala”.