Tema u fokusu

Dukat očekuje stopostotni rast u 2018. godini


Piše: Alen Mehanović

Dukat d.o.o. mlin i pekara Jelah-Tešanj egzistira od 1988. godine, a danas je visokopozicioniran i nalazi se među pet vodećih žitoprerađivačkih kompanija u Bosni i Hercegovini.

Majid Ćeman, prodajni menadžer ove kompanije, otkrio nam je ambiciozne planove i ciljeve koji su postavljeni, a razgovarali smo i o ostvarenim rezultatima u periodu iza nas.

’’U protekloj godini napravili smo dosta promjena i ostvarili dodatni pomak. Uložili smo u kvalitet proizvoda, ali i u ljudske resurse, pa su ostvareni pozitivni rezultati. Možemo govoriti o nekih 25 posto rasta u prodaji, a povećali smo broj zaposlenih u proizvodnji i u ostalim segmentima. Sada imamo oko 100 uposlenih, a taj broj je dosta veći kada govorimo o cijeloj grupaciji’’, rekao je Ćeman za Poslovne novine.

Pred ovom kompanijom izuzetno je uspješan kvartal, što pokazuje da Dukat ozbiljno korača ka ispunjenju zacrtanih ciljeva za 2018. godinu.

’’U prvom kvartalu nastavili smo tendenciju rasta i to baš progresivno u odnosu na prošlu godinu. Dosta smo uložili i posvetili se tome, a planiramo da nam prodaja bude za 100 posto veća u odnosu na prethodnu godinu’’, ističe Ćeman.

Tržište je veoma jako, ali se tešanjska kompanija dobro nosi s konkurencijom i ima svoje adute koji je izdvajaju pored ostalih.

’’Fokus smo primarno stavili na kvalitet proizvoda i dobru uslugu za kupca. Uvijek smo dostupni, a veoma bitno je to što dosta ulažemo u kadrove. Konstantno educiramo postojeći kadar, a jednom do dva puta mjesečno organiziramo predavanja i radionice’’, zaključio je Ćeman.

Kada su u pitanju novi projekti Dukat je krenuo sa ’’Premium’’ programom, koji je dobro prihvaćen kod javnosti i taj proizvod je sada u fokusu.