Lifestyle

Nestlé proširio kulinarski asortiman THOMY i MAGGI s novim proizvodima


Kompanija Nestlé proširila je svoj kulinarski asortiman umaka THOMY sa tri nova proizvoda koji ne sadrže gluten i napravljeni su od pažljivo odabranih sastojaka, zaslužnih za prepoznatljivu teksturu i bogat okus, te dva nova proizvoda u asortimanu MAGGI supa.

Novi proizvodi su dio renoviranog asortimana MAGGI i THOMY s oznakom “Jednostavno dobro”, pod kojom se nalaze proizvodi koji sadrže jednostavne i potrošačima dobro poznate sastojke.

Riječ je THOMY umacima sa čilijem, sa kiselim krastavcima i sa dok će ljubitelje supa MAGGI razveselit dva nova proizvoda – Pileća supa s tjesteninom i okruglicama s mesom te Povrtna supa s okruglicama od griza, pšeničnim mekinjama i špinatom.

“Nastavljamo s unapređenjem Nestlé kulinarskog asortimana supa i majoneza. Naš cilj je unaprijediti cijeli kulinarski asortiman do 2020. godine tako da uklanjamo sastojke koji su potrošačima nedovoljno poznati i zamjenjujemo ih sa sastojcima koje mogu pronaći u svojim kuhinjama, a koje znaju i vole. Do sada smo renovirali 80% kulinarskog asortimana dostupnog u regiji i obavezali smo se da će do 2020. godine svi naši MAGGI proizvodi pored smanjenja udjela soli, šećera i zasićenih masnih kiselina biti bez umjetnih boja, a s povećavanom količinom cjelovitih žitarica, povrća, mahunarki i sjemenki. Na taj način želimo inspirirati potrošače za ukusnija i zdravija jela”,  rekla je Renata Matusinović, izvršna direktorica kategorije Hrana za jugoistočnu Evropu kompanije Nestlé.

Nove supe dobar su izbor za balansiran i hranjiv obrok s jednostavnim sastojcima kao što su špinat, kupus, krompir, paradajz, ljubičasti luk, grašak, mrkva, peršin, paprika, i jedinstveni sastojci kao što su mekinje, proso i leblebija.

MAGGI Pileća supa s tjesteninom i okruglicama s mesom predstavlja izvor proteina, sadrži 5 vrsta začina (peršun, kurkuma, vlasac, mljeveni crni papar, češnjak) i tjesteninu u 3 boje, dok MAGGI Povrtna supa s okruglicama od griza, mekinjama i špinatom, pored izvora proteina, predstavlja i izvor vlakana i sadrži čak 28% povrća.

Novi THOMY umaci idealan su izbor za sve ljubitelje THOMY-ija, jer je zadržan prepoznatljiv okus koji je dodatno oplemenjen s tri nova okusa – s kiselim krastavcima, bijelim lukom i čilijem, koji će svaki vaš obrok učiniti drugačijim. THOMY umaci mogu se bezbrižno ponijeti na porodični piknik te se s njima mogu napraviti ukusni sendviči, jer se umaci mogu držati na temperaturi i do 25 stepeni.