Općina Novi Grad – Potpisani ugovori sa još 24 početnika u biznisu

Općina Novi Grad – Potpisani ugovori sa još 24 početnika u biznisu

Pomoćnik načelnika Općine Novi Grad Sarajevo za privredu i lokalni ekonomski razvoj Džemaludin Kahrović potpisao je ugovore za sufinansiranje troškova samostalnih poduzetnica/ka – početnika u biznisu, čime je Općina podržala još 24 novoregistrirana početnika u biznisu.

Ova mjera je podrška poduzetnicima koji prvi put osnivaju biznise u vidu obrta, trgovinske radnje ili ugostiteljstva, a koji su registrirani na području ove općine.

”Već sada možemo reći da imamo u potpunosti realiziran plan u okviru kojeg smo početnike u biznisu podržali sredstvima u iznosu od 220.000 KM. To pokazuje da općina Novi Grad Sarajevo, osim što je interesantna domaćim i stranim investitorima kao najveće lokalno tržište, gdje je u prethodnom periodu došlo do povećanja broja novozaposlenih i smanjenja nezaposlenih osoba, postaje na neki način i poduzetnička zona, gdje imamo dosta novootvorenih biznisa, onih koji se registriraju kao obrti, trgovina, ugostitelji i zanatlije”, izjavio je Kahrović.

Dodao je da će u ovoj lokalnoj zajednici, po dosadašnjoj dinamici, ove godine biti podržano minimalno 100 novootvorenih biznisa, te da su u nadležnoj Općinskoj službi za privredu i lokalni ekonomski razvoj dosad registrirana 274 nova biznisa, start up-a,  što je jedna od najboljih godina u poslijeratnom periodu kada je riječ o novim registracijama u općini Novi Grad.

Najnoviji tekstovi

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.