Novosti

Predstavnici kompanija Alibaba i Viber dolaze na Sarajevo Unlimited


Najveći regionalni forum inovacija, tehnologije i poduzetništva za regiju jugoistočne Evrope “Sarajevo Unlimited” bit će upriličen od 5. do 7. novembra, a tema ovogodišnjeg foruma je “Inovacija i tehnološki razvoj kompetitivnih industrija u okviru zemalja jugoistočne i centralne Evrope”.

Organizatori trećeg foruma inovacija Networks najavili su da će ovogodišnje izdanje obilježiti prisustvo predstavnika najveće platforme za e-prodaju u Aziji i devetog najvrijednijeg brenda u svijetu Alibaba i jedne od najpopularnijih mobilnih aplikacija i usluga Vibera.

Treće izdanje Sarajevo Unlimited foruma je dodatno atraktivno sadržajem i zbog spajanja sa inicijativom CEEC 16 + 1 (zemlje centralne i jugoistočne Evrope i Kine) odakle dolazi 400 stranih delegata, 60 kompanija, ali i predstavnika državnih institucija, vlada i ministarstava zaduženih za razvoj, tehnologiju, privredu, nauku i inovacije, istraživačke i naučne institucije, akademske zajednice, korporacija, tehnoloških parkova i kreativnih hubova i start-upa.

Najsjajnija pozornica će svakako pripasti svim prijavljenim start-upima koji će se moći nadmetati za pažnju investitora, ali i osvojiti nagradu u vrijednosti od 5.000 KM, najavili su organizatori.

Spoj dvije platforme donosi panele o e-prodaji, inovacijama u sektoru bankarstva, telekomunikacija, pametnih gradova, potom besplatne radionice o temi inovacija unutar akademske zajednice, važnosti start-upa za korporacije, predstavljanje prilika i projekata za uvezivanje i suradnju, predstavljanje poslovnih prilika za mlade iz BiH, B2B sastanke, izložbeni sajam inovativnih proizvoda/servisa, VR izložbi i 3D dostignuća.

Zahvaljujući podršci generalnih pokrovitelja i sponzora kotizacije za učešće su besplatne što sadržaj, znanje i nove perspektive dobrih, uspješnih priča BiH, regije i globalne uspjehe čini dostupnim svima putem web stranice www.weareunlimited.ba.