Prevent Grupacija obilježila 20 godina poslovanja

Prevent Grupacija obilježila 20 godina poslovanja

Svečanom manifestacijom koja je sinoć održana u Zenici, u prisustvu više od 6.000 zaposlenika, Prevent Grupacija zvanično je obilježila 20. godišnjicu poslovanja.

Ova svečanost bila je prilika da se predstave neki od ključnih događaja koji su obilježili poslovanje Prevent Grupacije u proteklim godinama, te pošalje snažna poruka zajedništva, poduzetničke vizije i kontinuiranog napretka.

Tokom svog obraćanja zaposlenicima Nijaz Hastor, vlasnik i osnivač ASA Prevent grupacije i Fondacije Hastor, istaknuo je kako je 20 godina značajan jubilej koji pokazuje zrelost jednog poslovnog sistema koji je snaga razvoja Bosne i Hercegovine.

Vi ste moja priča. Pozivam vas da nastavimo zajedno rasti i graditi Bosnu i Hercegovinu i da naredni jubilej obilježimo na stadionu Koševo“ istaknuo je Hastor i na taj način poslao jasnu poruku daljeg razvoja Prevent Grupacije u Bosni i Hercegovini.

Prevent je 1999. godine, kada je osnovan u Visokom, zapošljavao 50 zaposlenika. Već početkom 2000. taj broj se udvostručio, da bismo u proteklom periodu u prosjeku svaki dan otvarali jedno novo radno mjesto“, kazao je Adnan Smailbegović, član Nadzornog obora Prevent Grupacije osvrćući se na same početke poslovanja.

Dvadeset godina od osnivanja, Prevent porodica vodeći je industrijski brend Centralne i Istočne Evrope (CEE).

„Samo u Bosni i Hercegovini prisutna je na 16 lokacija i djeluje u oblastima namještaja, mode, autoindustrije, metala, nautike, medicinskih sredstava, proizvodnje električnih kablova i zaštitne opreme“, rekao je tokom obraćanja direktor Prevent CEE Haris Rahman, te dodao kako je Prevent kroz protekli period značajno investirao u širenje poslovanja, nove akvizicije, te izgradio impresivne pogone za preradu metala u Ilijašu, pogone za proizvodnju namještaja u Ključu i Visokom, pokrenuo proizvodnju modne konfekcije i obuće u Travniku i Bugojnu, te na taj način postavio temelje za dalji rast i napredak.

Nagradom za sveukupan doprinos razvoju bh. privrede i društva dodijeljene u okviru projekta „100 najvećih“, stavljen je pečat na rad Preventa u protekla dva desetljeća.

Prisutni su uživali u nastupima bh. muzičkih zvijezda: Divanhane, Amela Ćurića, Adnana Jakupovića i Enesa Begovića, a kroz program ih je vodio fantastični duo Adrijana Kurtišaj i Enis Bešlagić.

Najnoviji tekstovi

Komentari (3)

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  1. Like

    Like!! I blog quite often and I genuinely thank you for your information. The article has truly peaked my interest.

    Reply

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.