Novosti

Devet Zmajevih Glava iz Seula na 35. festivalu Sarajevska zima


Na 35. SWF 2019. gostovaće vrhunski fotografi, plesači, muzičari, kompozitori i vizuelni  umjetnici  Internacionalne Art grupe Devet Zmajevih Glava iz Seula.

Programom je predviđeno da sa Sarajevskom filharmonijom održe Gala koncert u kojem će čestvovati Hor i solisti Opere NPS, članovi orkestra Oulim, solisti i dirigenti iz BiH i Južne Koreje.

Koncert će se održati 9. februara u 20 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo, izjavio je koordinator Art asocijacije Byounguk Park i naglasio da su kulturne veze Južne Koreje i BiH tradicionalne i uspješne zahvaljujući saradnji sa Sarajevskom zimom tokom proteklih decenija.

Umjetnici iz Južne Koreje otvoriće i  Art radionicu u Pozorištu mladih 10. februara od 11 do 15 sati i izvesti jedinstveni performans dan kasnije. U Historijskom muzeju BiH otvara se izložba fotografija i tokom svog boravka umjetnici će učestvovati na promociji Olimpijade kulture Sarajevo 2021.

Ibrahim Spahić, direktor Sarajevske zime, istaknuo je da  Art asocijacija Devet Zmajevih Glava učestvuje na  mnogim svjetskim bijenalima umjetnosti od Venecije, preko istanbula do Saopala i da su pravi ambasadori i BiH sa čijim umjetnicima sarađuju i kroz Sarajevsku zimu.