Fortuna Tours iz Mostara tradicionalno na sajmu turizma BIT Milano

Fortuna Tours iz Mostara tradicionalno na sajmu turizma BIT Milano

Fortuna Tours iz Mostara, jedna od vodećih turističkih agencija u Bosni i Hercegovini, nakon sajma turizma FITUR u Madridu, predstavila je i ove godine turističku ponudu Mostara i BiH na Sajmu turizma BIT Milano.

Vlasnik i izvršni direktor turističke agencije “Fortuna Tours” d.o.o. Mostar Mili Bijavica istaknuo je kako je više od 25 godina Fortuna Tours tradicionalno prisutna na ovom sajmu promovirajući BiH kao “posljednju neotkrivenu destinacija u Evropi“.

Veliki interes italijanskih tour operatora pa i individualnih gostiju vlada za BiH, najviše za kulturalni turizam, gradove Mostar, Sarajevo, Jajce, Banja Luka, Bihać, a naročito za regiju Hercegovine, za religiozni turizam, potom vinske ceste i prirodne ljepote s velikim naglaskom na Park prirode Kravice i Koćuše u Ljubuškom, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

BIT sajam u Milanu u 2018. godini zabilježio je više od 1.300 izlagača, 46.000 posjetitelja iz 128 zemalja, 2.050 talijanskih i međunarodnih medija, 500 blogera te 1500 kupaca iz 79 zemalja.

Izložbeni pult Bosne i Hercegovine posjetila je i vicekonzulica – gerant generalnog konzulata BiH u Milanu Jasna Martinčević i generalna konzulica generalnog konzulata RH u Milanu mr. Iva Pavić, kaže se u saopćenju.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.