Novosti

Turistička ponuda RS-a predstavljena u Izraelu


Ministrica trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač prisustvovala je 25. Međunarodnom sajmu turizma – IMTM 2019, koji je održan 12. i 13. februara u Tel-Avivu, u Izraelu.

Turistički kapaciteti tog bh. entiteta su predstavljeni kroz ponudu banjskog i vjerskog turizma, te aktivnog odmora.

Kovač je izrazila zadovoljstvo, jer je štand RS-a bio veoma posjećen, a ostvaren je i kontakt sa velikim brojem turoperatora i predstavnika turističke industrije iz Izraela i drugih zemalja.

Navela je da je na ovogodišnjem sajmu posebna pažnja posvećena ponudi banjskih centara u tom bh.entitetu, saopćeno je iz Ministarstva trgovine i turizma.

”Izraelsko tržište je zahtjevno, stoga je i ponuda koja je predstavljena prilagođena specifičnim ciljnim grupama. S obzirom na to da se pokazalo da naši banjski centri imaju izuzetne uslove u pogledu konkurentnosti cijena i sadržaja koji se nude turistima u zemljama regiona, predstavljanje banja u Tel-Avivu imalo je za cilj dodatno animiranje turista sa drugih tržišta, kakvo je izraelsko. Cilj je da se struktura gostiju u banjama proširi i na dalja tržišta osim zemalja regiona”, rekla je Kovač.