Tržišta i finansije

Raiffeisen Bank d.d. BiH dobitnik prestižne nagrade Global Finance magazina


U okviru dodjele nagrada “Najbolje banke za 2019. godinu u srednjoj i istočnoj Evropi”, magazin Global Finance je Raiffeisen Bank d.d. Bosna i Hercegovina petnaesti put dodijelio priznanje za “Najbolju banku u Bosni i Hercegovini”.

– Zaista smo sretni da nas je renomirani poslovni magazin Global Finance već petnaesti put proglasio najboljom bankom u BiH. Pored uspješnog poslovanja, jedan od objektivnih kriterija koji je uzet u obzir prilikom donošenja odluke o pobjedniku bio je i kontinuiran rad na novim tehnologijama koje vode ka novoj razini digitalizacije naših usluga koje klijentu olakšavaju poslovanje sa bankom. Za nas u Raiffeisen banci ovakve nagrade predstavljaju dodatni podstrek da idemo dalje i ostajemo posvećeni unapređenju i inoviranju naših usluga i proizvoda kao i modernizaciji naše poslovne mreže – izjavio je predsjednik Uprave Raiffeisen Bank Karlheinz Dobnigg.

Kada je riječ o grupaciji Raiffeisen Bank International AG, Raiffeisen je proglašena najboljom i na tržištima u Ukrajini, Bjelorusiji i Slovačkoj.

Magazin Global Finance je osnovan 1987. godine i već 26 godina bira banke sa najboljim rezultatima na tržištima u razvoju. Objektivni kriteriji koji su se razmatrali su: rast aktive, profitabilnost, strateški odnosi, inovacije u proizvodima kao i razvoj poslovanja. Ovogodišnji dobitnici nagrade su banke koje su pažljivo pristupale potrebama klijenata te bolje poslovale postavljajući temelje za budući uspjeh, saopćeno je iz Raiffeisen Bank.