Tema u fokusu

Zoo Centar d.o.o. Sarajevo: U 2019. godini planiramo povećanje prodaje za 20 posto


Specijalizovana kompanija za kućne ljubimce Zoo Centar d.o.o.  iz Sarajeva, već 19 godina uspješno ostvaruje kontinuirani rast u svom poslovanju i s razlogom se nalazi među vodećim brzorastućim kompanijama u BiH.

Ova renomirana kompanija, prema riječima Armana Akšamovića, direktora u 2019. godini planira povećanje prodaje za 20 posto. Osim toga, planiraju i dovođenje još dva nova svjetska brenda hrane i opreme za kućne ljubimce u BiH, kao i otvaranje novih poslovnica.

„Ljubav prema životinjama je pokretački moto Zoo Centra. Nastojimo da gradimo pozitivnu atmosferu, da na nas svi gledaju sa povjerenjem, počev od proizvođača, odnosno naših dobavljača, nas kao kompanije, kupaca i naravno da ispunimo sve zahtjeve i potrebe kućnih ljubimaca. Takav pristup imamo već godinama što je rezultiralo brzim rastom i prepoznatljivošću. Sa sloganom „All we need is love“, Zoo Centar stoji na raspolaganju kupcima i njihovim ljubimcima“, kaže Akšamović.

Zoo Centar prisutan je već devetnaest godina u Sarajevu i u januaru 2020. godine obilježit će svojevrstan jubilej, 20 godina uspješnog poslovanja. Iz godine u godinu stiču i grade povjerenje ne samo ljubaznošću osoblja, već i širenjem i prilagođavanjem asortimana proizvoda svjetskim trendovima, te konstantnom edukacijom uposlenih. Imaju  tri poslovnice u kojima, na jednom mjestu, kupci mogu pronaći hranu i opremu za kućne ljubimce.

„Osim dobro poznate adrese u ulici Derviša Numića 1B u naselju Grbavica, imamo poslovnicu u SSC-u u ulici Vrbanja 1 i na Otoci u ulici Radenka Abazovića 1. U skladu sa rastom poslovanja Zoo Centar je krajem 2018. godine otvorio svoju treću radnju na Otoci, koja je ujedno i najveći pet shop u BiH. Poslovnica se prostire na više od 300 kvadratnih metara savremenog, pažljivo biranog i planiranog enterijera“, istakao je Akšamović.

Otvaranje  treće poslovnice na Otoci, jedan od najznačajnijih projekata Zoo Centra, na koji su veoma ponosni i u kojem su se zaista potrudili da pruže vrhunsku uslugu i omoguće iskustvo ugodne kupovine.

„Ujedno, ovim smo željeli da i glavni grad BiH ima pet shop projektovan poput onih kakvi se mogu vidjeti u inostranstvu. Zoo Centar Otoka je i naš način da se zahvalimo svima koji su bili i ostali uz nas, evo već gotovo pa dvije decenije“, naglasio je Akšamović.

U okviru svakog pet shopa Zoo Centra posluje i veterinarska apoteka, gdje se svi zainteresirani mogu obratiti u potrazi za savjetom ili konkretnim lijekovima i preparatima. Osim toga, poštujući potrebe kupaca, te prateći trendove, u Zoo Centru su omogućili i web prodaju, pa se kupovina može obaviti i online na adresi internet prodavnice www.zoocentar.com.

Zoo Centar je uvoznik i generalni distributer za više od 10 svjetski poznatih brendova hrane i opreme za kućne ljubimce i takođe uspješno sarađuje sa mnogim agencijama, odnosno organizacijama i domaćim kompanijama na cijelom području BiH“, dodaje Akšamović.

Da bi u Zoo Centru efikasno i profesionalno obavljali radne zadatke, kako dalje navodi Akšamović, potrebno je da posjeduju određene vještine i znanja, zatim da prate novosti u vezi sa uzgojem, njegom i zaštitom kućnih ljubimaca.

“Shodno tome, česti smo posjetioci pet sajmova sa kojih donosimo aktuelne nove proizvode i korisne informacije. Naša poslovna strategija ogleda se i u praćenju, kao i prilagođavanju  željama naših kupaca, odnosno njihovih kućnih ljubimaca“, objašnjava Akšamović.

Kad su u pitanju planovi za 2019. godinu, u Zoo Centru žele biti još prisutniji na tržištu.

„Želimo dalje osvajati povjerenje novih kupaca i želimo da u nove priče idemo zajedno. Jedan od naših planova je i otvaranje novih poslovnih jedinica“, kaže Akšamović.

Piše: Irena Vasić-Dobrić