Tema u fokusu

LRC potpisao ugovor sa FIA: U obradi 22.952 finansijska izvještaja iz 2018.


Finansijsko-informatička agencija Federacije Bosne i Hercegovine (FIA) i LRC d.o.o. potpisali su danas ugovor kojim je najveća bonitetna agencija u državi dobila ovlaštenje za obradu, analitiku i distribuciju finansijskih izvještaja iz 2018. godine.

LRC d.o.o. trenutno vrši obradu 22.952 finansijska izvještaja iz FBiH, a kompletni izvještaji biće dostupni nakon unosa u bazu podataka, obrade kroz analitičke algoritme i prilagodbe za pregled u finalnim formama izvještaja. Podaci za Republiku Srpsku očekuju se uskoro.

”Kontinuirano radimo na ažuriranju i obradi podataka, izračunu novih bonitetnih ocjena, statističkih pokazatelja i tržišnoj analitici kako bi LRC BIS izvještaji što prije bili na raspolaganju svim privrednicima u BiH. Želja nam je da, kao i prethodnih 18 godina, nastavimo pružati korisne, pregledne i ažurne informacije, a kako bismo vam omogućili sigurnije i kvalitetnije poslovanje”, poručili su iz LRC-a, kompanije čiji software omogućava kreiranje fantastičnih poslovnih analiza, detaljnih prodajnih planova, kategorizaciju kupaca i detaljnu analitiku konkurencije.

Pristup bazi podataka koja se dnevno ažurira, obuhvata sva pravna lica i obrte, a uz diskretnu provjeru olakšava donošenje poslovnih odluka, pomaže pri naplati potraživanja i daje uvid u realne mogućnosti dugogodišnjih partnera.

”Ovdje se ne radi samo o provjeri boniteta kompanija, svi su u potrazi za novim klijentima pa zašto onda lutati i izlagati se riziku kad na jednom mjestu možete dobiti listu pouzdanih poslovnih partnera”, rekla je Jadranka Kuljanin, operativni direktor LRC-a.

Za dodatne informacije na raspolaganju je naša Služba za korisnike – besplatni info telefon: 0800 201 22, a više možete saznati i na: https://testiraj.lrcbh.com.