Novosti

Sedmica akreditacije u Bosni i Hercegovini


Svjetski dan akreditacije, obilježva se 9. juna, kao jedinstvena globalna inicijativa, koju su zajednički pokrenuli Međunarodni akreditacijski forum (IAF) i Međunarodna organizacija za saradnju u području akreditiranja laboratorija (ILAC), u cilju upoznavanja javnosti sa značajem akreditacije.

Tema ovogodišnjeg obilježavanja – Akreditacija: dodavanje vrijednosti lancima snabdijevanja.

Kao i prethodnih godina, ovaj dan biti će obilježen u cijelom svijetu, a u Bosni i Hercegovini Institut za akreditiranje Bosne i Hercegovine organizira, u bliskoj saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH, Ministarstvom za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS i Privrednom komorom FBiH, Sedmicu akreditacije u Bosni i Hercegovini.

Mediji, kao ključni partner u promoviranju sistema akreditiranja u Bosni i Hercegovini, pozivaju se da prisustvuju obilježavanju Sedmice akreditacije u BiH i press konferencijama u Banja Luci (05.06. u 11.00 sati, Administrativni centar Vlade Republike Srpske), u Sarajevu (07.06. u 11.30 sati, Vanjskotrgovinska komora BiH) i u Mostaru (10.06. u 11.00 sati, Privrednaa komora F BiH).