Novosti

Lino-Fest 2019 – Medvjedić Lino u posjeti sarajevskim vrtićima i osnovnoj školi


U okviru promocije 17. festivala dječje pjesme “Lino-Fest 2019”, medvjedić Lino i volonteri Lino-Festa su proteklih dana posjetili vrtić “Zvončić” na Pofalićima, Osnovnu školu “Pofalići”, vrtić “Sveta obitelj” na Stupu, vrtić “Amel i Nur” u Vogošći, te vrtić “Anđeli čuvari” na Otoci.

Djeca su u spomenutim vrtićima i osnovnoj školi uz pjesmu i igru dočekala medvjedića Linu, te zapjevala njegovu najomiljeniju pjesmu “Moje ime je medvjedić Lino”.

Djeca su također imala radionicu na kojoj su crtali medu Linu, te su crteže dali Lini, a on ih je zauzvrat nagradio.

Medvjedić Lino se družio s djecom te ih pozvao na festival “Lino-Fest 2019”, koji će se 8. juna 2019. godine, s početkom u 17.00 sati, održati u dvorani Doma mladih u Sarajevu.

Kompanija “Podravka” je mališanima podijelila prigodne poklone a Udruga za promociju i kulturne djelatnosti “Libertas” promo letke “Lino-Festa 2019”.

Lino će sutra u 18.00 sati posjetiti i igraonicu “Pin Pon” u centru “Merkur” na Otoci.

“Ulaznice za ‘Lino-Fest 2019’ mogu se kupiti na blagajni Centra Skenderija (Plato Skenderija) po cijeni od 5 KM. Tema ovogodišnjeg festivala je ‘Zabavna matematika’, a cilj je djeci približiti matematiku te im pokazati da matematika može biti i vesela, zabavna i kreativna. U natjecateljskom dijelu nastupit će 16 izvođača iz BiH, Republike Hrvatske, Srbije i Crne Gore, koji će izvesti nove autorske dječje skladbe, a njihov nastup bit će upotpunjen tematskim izvedbama dječje baletne skupine ‘Bellarte’ i plesne škole ‘AP’ iz Sarajeva. U revijalnom programu će nastupiti hor za mlade ‘Suncokreti’ iz Sarajeva, pod vodstvom Nedžada Merdžanovića i Alme Karić, plesna skupina vrtića ‘Mašin svijet’ iz Istočnog Sarajeva, te hor ‘Princess krofne’ iz Sarajeva pod vodstvom Zlatana Bostandžića. Revijalni program bit će upotpunjen druženjem s medvjedićem Linom i dodjelama nagrada najboljim izvođačima”, kazala je član Direkcije Lino-Festa Ivana Krstanović.