Novosti

Magoda ukinuo besplatne ski-karte političarima i VIP parking na Bjelašnici


Jedna od prvih odluka novog v. d. direktora ZOI ’84 Kenana Magode je ukidanje prakse podjele besplatnih godišnjih ski-karata, kao i ukidanje VIP parkinga na Bjelašnici.

“Kada su u pitanju godišnje ski-karte, kao i do sada, svi zainteresirani će moći da ih kupe. Novina je to da ću prekinuti praksu podjele besplatnih godišnjih ski-karata. Prema informacijama kojim raspolažem, najčešće su ih dobivali oni koji imaju najviše, a to su političari, privrednici i druge osobe bliske upravnim strukturama”, kazo je Magoda.

Pozvao je sve one koji su ranijih godina imali besplatne godišnje ski-karte da ih za narednu sezonu kupe i tako pomognu Preduzeću .

Istakao je da će kao direktor, svojim primjerom kupovine godišnje ski-karte pokazati da je vrijeme dodvoravanja moćnicima preko leđa ZOI ’84 završeno.

Donio je i odluku da dio parkinga koji je bio namijenjen za “probrane i zaslužne”, u javnosti poznat kao VIP parking, od sada bude dostupan za sve posjetioce Bjelašnice.

Garantiran parking će imati, Hitna pomoć, GSS, policija, kao i dostavna vozila, u skladu s pravilima, a svi ostali će biti jednaki.

Magoda je dodao da preduzeće preuzima u veoma teškoj situaciji, kako finansijskoj tako i kadrovskoj, ali i naglasio da, pored svega toga, nema sumnje da će uz pomoć Vlade KS, ali i brojnih poštovalaca naših olimpijskih planina i borilišta, uspjeti u relativno kratkom periodu napraviti krupne iskorake.

“U narednom periodu jedan od ciljeva ZOI ’84 će biti da, po uzoru na moderna skijališta u bližoj okolini i regiji, u saradnji s Vladom KS, kreiramo programe koji će omogućiti skijanje onima koji nisu u finansijskoj mogućnosti za to, a pod tim se prije svega misli na učenike. Iako moramo biti tržišno orijentirani, ne smije se zaboraviti realnost da u olimpijskom gradu Sarajevu živi veliki broj onih kojima olimpijske planine i sve ono što one mogu ponuditi, bilo u ljetnom ili zimskom periodu, nisu dostupne. Želja nam je i namjera to promijeniti. U tu svrhu se može iskoristiti i dio novca od prihoda po osnovu kupovine godišnjih ski-karata za koji očekujemo da će poslije ove odluke biti značajno veći”, kazao je Magoda.