Novosti

Skaka – Budimo najbolji domaćini gostima iz cijelog svijeta


Svjedoci smo da svaki dan sve više turista dolazi u naš grad, Sarajevo sve snažnije blista na svjetskoj turističkoj mapi, a mi kao domaćini postajemo sve važnije i ljepše lice naše države, kazao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, povodom vrhunca turističke sezone.

Podsjetio je da je samo u prva četiri mjeseca ove godine registrirano 13,9 posto više turista nego u istom razdoblju prošle godine.

Dodao je da nas ovi podaci ohrabruju i podstiču na dodatne aktivnosti kako bi ostvarili puni potencijal, donijeli ekonomski razvoj i boljitak svim građanima.

Istakao je da Grad Sarajevo svakodnevno radi na poboljšanju kvaliteta života svih nas.

“Nakon izgradnje Žičare i uređenja Trebevića kao turističke atrakcije, organizacije spektakularne proslave Nove godine, pokrenuli smo i snažne aktivnosti na promociji i privlačenju turista. Početkom godine okupili smo u Sarajevu ugledne tour operatere iz Evrope, Azije, sa Bliskog istoka i iz regije. Intenzivno smo radili na promociji Sarajeva kao poželjne destinacije, a mnoge svjetski poznate ličnosti poput Bruce Dickinsona, Luisa Figa i mnogih drugih su poslali lijepe poruke iz glavnog grada BiH”, kazao je Skaka.