Novosti

UNIQA renovirala igralište Doma ‘Rada Vranješević’


Korisnici Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” Banja Luka od danas mogu da se zabavljaju i uživaju u igri na renoviranom nogometnom igralištu, zahvaljujući UNIQA osiguranju.

Renoviranje igrališta, koje je tradicionalno mjesto okupljanja djece i mladih, finansiralo je UNIQA osiguranje u iznosu od 10.000 KM te predstavlja poklon korisnicima Doma povodom nove školske godine.

Otvorenje novog igrališta obilježeno je prvim nogometnim turnirom, koji su djeca i omladina Doma posebno priredila u ovu čast, nakon čega su uručene simbolične nagrade za najuspješnije timove.

Tom prilikom direktor Doma Vladimir Kajkut, iskazao je zahvalnost UNIQA osiguranju rekavši: “Želimo da iskažemo zahvalnost povodom donacije koju je kompanija UNIQA osiguranje realizovala putem rekonstrukcije sportskog igrališta za djecu i mlade bez roditeljskog staranja u Dječijem domu ‘Rada Vranješević’ u Banjaluci čime je pokazala humano lice kao i da je društveno odgovorna kompanija. Ova donacija će obogatiti društveni i sportsko-rekreativni život djece i mladih bez roditeljskog staranja koji su smješteni u Dom“.

Renoviranje igrališta dječijeg doma u Banjoj Luci druga je uspješno realizovana aktivnost UNIQA osiguranja povodom nove školske godine, nakon donacije školskih torbi i pribora djeci izliječenoj od raka sa područja Tuzlanskog kantona početkom septembra.