Tema u fokusu

Max Media vlasnik 150 atraktivnih reklamih površina u BiH


Vodeća marketinška agencija u BiH, u kategoriji outdoor oglašavanja, „Max Media“ d.o.o. Sarajevo, ostvarila je u prvih devet mjeseci 2019. godine povećanje prihoda za 23,6 posto u odnosu na isti period 2018. godine.

Prije 13 godina je osnovana ova marketinška agencija, te je još od tada Max Media koncipirana na način da klijentu može pružiti sve vrste usluga u sferi oglašavanja, u bilo kojem obliku i na bilo kojem mediju.

Ova „Urbana agencija iznad konkurencije“ već duži niz godina niže uspjehe u poslovanju, koje karakteriše konstantan rast prihoda.

„Rezultati poslovanja kompanije u prvih devet mjeseci 2019. godine povećani su za 23,6 posto u odnosu na isti period 2018., što smatramo velikim poslovnim uspjehom. Razog zašto je naša agencija jedna od vodećih na bh. tržištu, jeste to što se trudimo da budemo iznad konkurencije“, kažu u agenciji Max Media.

Vlasnici 150 atraktivnih reklamih površina u BiH

Max Media zasigurno je vodeća agencija u BiH u kategoriji outdoor oglašavanja (OOH) sa naglaskom na velike formate (krovne svjetleće reklame, wallscape, megaboard, bigboard, billboard plakati).

„Ponosni smo vlasnici više od 150 atraktivnih i funkcionalnih reklamnih površina u cijeloj BiH, zahvaljujući kojima na kvalitetan i efektan način željenu kampanju možemo isporučiti svim ciljnim skupinama. Našim klijentima nudimo najsavremenija tehnloška rješenja u oblasti vanjskog oglašavanja, te omogućavamo efikasno diferenciranje i kontinuiran vizuelni efekat, koji potencijalnim potrošačima prenosi jedinstvenu marketinšku poruku“, navode u agenciji.

Osim outdoor oglašavanja, Max Media željenu kampanju može direktno isporučiti svakoj ciljnoj grupi i putem Indoor media (Led Totema i podnih projekcija), kao i digital media (LCD monitori, interaktivne podloge, hologrami).

„U sklopu naše ponude, vršimo usluge postavljanja i održavanja reklamnih površina, kao i postavljanja ekstenzija i drugih inovacija u skladu sa potrebama oglašivača“, navode u agenciji.

Također, ova elitna agencija ima bogato iskustvo u oblasti grafičkih usluga i proizvoda.

„U mogućnosti smo kreirati i odštampati jedinstven promotivni materijal bilo koje vrste i unikatne proizvode visokog kvaliteta, koji dodatno unapređuju poslovanje. Kvalitetnu štampu radimo u nekoliko tehnika: offset, UV i digitalna“, dodaju u agenciji.

Tim Max Medie svakodnevno istražuje, analizira i usvaja nova znanja, kako bi klijentima ponudili vrhunski kvalitet krajnjeg proizvoda, uz poštivanje dogovorenih rokova isporuke, po najpristupačnijoj cijeni za svaki budžet.

„Naša poslovna strategija se ogleda u tome, što uvijek na prvo mjesto stavljamo zahtjeve i želje naših klijenata i mislimo da je to jedan od glavnih faktora uspješnog poslovanja“, dodaju u agenciji.

Oformili Odjel za digitalni marketing

Osim toga, u Max Media-i konstantno prate tržište i trude se uvijek biti korak ispred sa inovacijama.

„Razvijamo vlastite kanale za oglašavanje u kojima nemamo konkurenciju, što naši krajnji konzumenti – klijenti prepoznaju, i to nas izdvaja od konkurencije. Naši klijenti su kompanije koje nam ukazuju povjerenje godinama i to je naša najbolja referenca, što nam pomaže u daljem razvoju i sticanju povjerenja kod novih klijenata“, objašnjavaju u agenciji.

Max Media je u 2019. godini obogatila svoj segment djelovanja i oformila Odjel za digitalni marketing, u sklopu kojeg nude usluge: SEO, PPC (Google Ads i Facebook Ads alati), SEM, Social Media Marketinga (Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin i dr.), Content Marketinga.

„Klijenti se sve više okreću online poslovanju, imaju potrebu za bržim protokom informacija i povezivanjem sa publikom kroz različite aktivnosti, kao i tačnim rezultatima određene kampanje, što im omogućavamo kroz ovaj kanal za oglašavanje“, tvrde u agenciji.

Kao i prethodnih godina, Max Media i u 2020. godini planira zadržati lidersku poziciju na tržištu, kroz obogaćivanje svoje ponude u svim segemntima u kojima djeluje.

Max Media dobitnik Zvijezde bonitetne pouzdanosti

„Veoma smo zahvalni što smo dio ove lijepe i pozitivne priče. Za nas kao dobitnika, priznanje Zvijezda bonitetne pouzdanosti predstavlja ogromno zadovoljstvo i čast, jer je nagrađen sav naš trud i rad koji gradimo godinama. Prepoznati smo kao pouzdana kompanija i kao takva, imamo priliku da se još više istaknemo i da u skladu s tim promovišemo naše poslovne vrijednosti u budućnosti“, istakli su u agenciji.

(Piše: Irena Vasić-Dobrić)