Novosti

AmCham mentorski program u Addiko banci


U prostorijama Centrale Addiko banke održano je treće masterclass predavanje u sklopu mentorskog programa Komiteta za društveni uticaj Američke Trgovačke Komore u BiH – AmCham BiH.

Predavanje o temi upravljanja ljudskim resursima, održala je Suzana Tihi-Babić, direktorica Odjela upravljanja ljudskim resursima, Addiko Bank dd Sarajevo.

Predavanju su prisustvovali učesnici mentorskog programa, odnosno studenti i mladi menadžeri iz kompanija članica AmCham BiH, ali i iskusniji zaposlenici Addiko banke koji su rado podijelili priče o svojim karijerama.

“Svijet rada se konstantno mijenja, dolaze neke nove generacije, mijenja se organizaciona kultura, te sve ove promjene utiču i na promjene u upravljanju ljudskim resursima. Mi u Addiko banci smatramo da budućnost pripada organizacijama koje su u stanju da se prilagode promjenama i oslobode potencijal svojih zaposlenih. Bilo je zadovoljstvo podijeliti iskustva sa studentima i mlađim kolegama, ali i čuti njihove poglede na svijet, kao i svjež pristup upravljanju ljudskim resursima”, istakla je Suzana Tihi-Babić, direktorica Odjela upravljanja ljudskim resursima u Addiko Bank d.d. Sarajevo.

Komitet za društveni utjecaj je tijelo koje će pomoći preduzećima da razviju jasnije strategije i dugoročne ciljeve za davanje društvu u ovoj zemlji, a predstavnici Addiko banke su među članovima osnivačima ovog tijela.