Novosti

BH Telecom upozorio korisnike: Internetom kruže lažne nagradne igre


Za vrijeme novogodišnjih praznika često su popularna nagrađivanja koja organizuju brojne kompanije. Nedavno se na internetu pojavila lažna nagradna igra sa vrijednim nagradama čiji je sponzor BH Telecom.

Iz BH Telecoma upozorili su svoje korisnike da se nagradna igra reklamira na web stranicama čija domena nije u vlasništvu ove kompanije.

”BH Telecom ne organizuje nikakvu nagradnu igru, a poruke koji korisnici dobijaju na ovim web stranicama u ime BH Telecoma najčešće imaju za cilj pribaviti lične podatke u svrhu zloupotrebe, a mogu sadržavati i linkove na zlonamjerne stranice ili datoteke”, rekli su iz BH Telecoma.

Naveli su i to kako je riječ o lažnim porukama koje korisnici dobijaju, a sadrže obavijest o osvajanju vrijednih nagrada-mobilnih telefona i da osim ličnih podataka traže i plaćanje dostave mobilnih uređaja na adresu.

“Svaki dolazak na navedenu stranicu potencijalno može izvršiti neku malicioznu radnju na vašim uređajima, što može uključivati krađu podataka, finansijsku štetu ili instaliranje virusa na uređajima”, poručili su iz BH Telecoma.

Još jednom su podsjetili sve korisnike da se svaka komunikacija sa njima odvija isključivo putem službene web stranice i profila BH Telecoma na društvenim mrežama.