Lifestyle

Kako snimiti profesionalne fotografije s mobilnim telefonom


Ako se ne bavite profesionalnom fotografijom ili ste tek počeli fotografisati i niste spremni uložiti novac u kupovinu fotoaparata, ovi savjeti omogućiti će vam snimanje profesionalnih fotografija s vašim mobilnim telefonom.

Koristite Gridlines

Gridlines je sjajan način da lako pronađete ravnotežu u svakom kadru. Gridlines su niz od 4 linije koji dijeli sliku u 9 odjeljaka koji se prikazuju na ekranu dok fotografišete.

Eksperimentirajte s perspektivama i uglovima fotografisanja

Različite perspektive i uglovi čine fotografiju zanimljivijom za oko. U fotografiji, drugačija perspektiva može pretvoriti osnovnu svakodnevnu scenu, u umjetničko djelo, čak i ako je to snimljeno sa telefonom.
Pokušajte fotografisati iz neočekivanih perspektiva kako biste stvorili veću dubinu fotografije.

Fotografišite u prirodnom svjetlu!

Svi mi mrzimo to gadno žuto svjetlo koje izgleda mutno i zrnasto na našim telefonima. To se obično događa pri slabom osvjetljenju ili kad se fotografišemo u zatvorenom prostoru. Okidajte u prirodnom svjetlu, izvucite svoj predmet izvan slabog svijetla ili upotrijebite veliki prozor u svojoj kući. Ako to nije opcija, uredite svoje fotografije na računaru ili u aplikaciji i upotrijebite temperaturu boja ili opciju boja da biste dali slici više svjetla.

Čuvajte fotografiju čistom i jednostavnom

Profesionalne fotografije obično izgledaju najbolje ako su čiste i jednostavne. Držite pozadinu čistu i obratite pažnju na male detalje i sve što treba uklonite iz kadra. Zapamtite, uvijek možete doraditi svoje fotografije kako biste se riješili neželjenih situacija.

Isprobajte uređivanje slika umjesto filtera

Aplikacije su uvijek bolje od osnovnih filtara za Instagram. Pokušajte eksperimentirati s uređivanjem stilova sve dok ne pronađete svoju jedinstvenu estetiku koju će ljudi prepoznati u fotografiji.