Novosti

Lactalis BH uručio donaciju Udruženju Pomozi.ba


Nakon što su ljekarima i medicinskom osoblju u kliničkim centrima širom naše zemlje, u okviru akcije „Mislimo na heroje u bijelom“, podijelili mliječne proizvode za jačanje imuniteta Dukat b-Aktiv, kompanija Lactalis BH nastavlja sa humanom misijom.

Tako je Udruženju Pomozi.ba uručeno 10.000 komada jogurta Domaće blago od 180 grama, koji će dalje biti distribuirani korisnicima kojima je potrebno.

„Zahvaljujući članovima i volonterima Udruženja Pomozi.ba, u teškim trenucima borbe protiv korona virusa, pomoć stiže i do najugroženijih kategorija našeg društva. Članovi Pomozi.ba su također heroji čiji angažman treba cijeniti, a naša podrška jedan je od načina da pokažemo da samo zajedničkim naporima možemo lakše prebroditi ovaj period“, izjavio je Haris Kadenić, voditelj marketing sektora kompanije Lactalis BH, istakavši da će u narednom periodu razmotriti i ostale vidove pomoći građanima i društvu.

Udruženje Pomozi.ba već dugi niz godina aktivno pomaže socijalno ugrožene u našoj zemlji. Pokrenuli su veliki broj humanitarnih akcija prikupljanja novčanih i drugih oblika pomoći za bolesne i socijalno ugrožene. Jedna od posljednjih aktivnosti u borbi protiv pandemije korona virusa (COVID-19) bila je podjela više desetina hiljada zaštitnih maski prvenstveno za građane, ali i ljekare, sanitarne inspektore te usposlenike službi nadležnih za upravljanje kriznom situacijom.