Lifestyle

Anna Wintour prognozira: Modna industrija nakon koronavirusa više nikada neće biti ista


Urednica američkog izdanja Voguea uskoro će održati globalni razgovor s velikim imenima u modnoj industriji u kojem će se pozabaviti važnim pitanjima poput budućnosti modnih revija, za koje sumnja da će održavati na isti način kao i do sad.
Pandemija koronavirusa nepovoljno je uticala na mnoge živote, privredu, ali i modnu industriju. Otkazani su apsolutno svi modni showovi, zatvorene su sve trgovine, a modni brandovi oslanjaju se samo na svoje web shopove i trude se na svojim društvenim mrežama zadržati pažnju fanova.

Anna Wintour, urednica američkog izdanja modne biblije Vogue, u novom intervjuu izjavila je kako je virus gurnuo modnu industriju u neizbježne promjene u načinu na koji funkcioniraju revije i općenito proizvodnja koja se sve više okreće održivosti.
Sljedeće sedmice Anna će se pridružiti globalnim Vogue razgovorima o budućnosti modnih revija kakve smo ih dosad mogli vidjeti, online trgovine i budućnost maloprodaje. “Nema šanse da ćemo se vratiti na staro. Showovi su bili veliki i skupi pa se odmah moramo pozabaviti tim zaista važnim pitanjima“, rekla je Wintour.

Osim toga, udružila se s dizajnerom Tomom Fordom i osnovala fond “a common thread” preko kojeg će davati mikro zajmove malim firmama i dizajnerima kako bi im pomogla prebroditi finansijsku krizu.

Urednica vjeruje kako će ovakvim sistemom podrške pomoći mladim dizajnerima da ne odustanu od svojih snova.
Inače, Wintour iz prve ruke zna kako je to boriti se s koronavirusom jer je njezin sin liječnik koji radi na odjelu za oboljele od ove bolesti te je i sam bio zaražen.