Tema u fokusu

Online panel “100 najvećih”: Digitalno transformisano SJUTRA


Pandemija zbog korona virusa nije zaustavila aktivnosti projekta “100 najvećih u Crnoj Gori”. Ovo je treća godina kako se ovaj projekt realizuje u susjednoj nam zemlji, pa iako je svečanost dodjele priznanja najuspješnijim kompanijama iz ove zemlje prolongirana, te će se umjesto krajem maja održati u jesen, aktivnosti se nastvaljaju u skladu sa mogućnostima u novonastalim okolnostima.

U Crnoj Gori ovaj projekt kroz franšizni ugovor provode BI Communication uz analitičku podršku bonitetne agencije BI Consulting. Ljiljana Burzan Nikolić, direktorica BI Communication za Poslovne novine je izjavila:

“Trenutna situacija nije nas spriječila da pronađemo pravi način da razgovaramo o značajnim temama”, tako je najavila online panel u sklopu projekta “100 najvećih u Crnoj Gori” o temi: “Digitalno transformisano SJUTRA“, koji će se održati 23. aprila 2020. u 11 sati. Ova nova forma online panela koja postaje sve popularnija, jer u cijelom svijetu mnogi poslove obavljaju iz udobnosti svoga doma, pomoći će da se razmjene iskustva u ovoj aktuelnoj oblasti u trenutku kada se suočavamo sa velikim izazovima.

“U okviru ovogodišnjeg programa “100 najvećih u Crnoj Gori”, koji se realizuje u specifičnom okruženju i uslovima, našli smo način da održimo planiranu panel diskusiuju pod nazivom “Digitalno transformisano SJUTRA”. Panel će biti realizovan uz pomoć Crnogorskog telekoma, kao tehničkog partnera, preko online platforme MS Teams. Učesnici panela su ugledni predstavnici poslovne zajednice i državnih institucija koje će u narednom periodu imati ključnu ulogu u digitalnoj transformaciji koja nam predstoji. Činjenica da nas je pandemija pomalo “gurnula” u digitalizaciju ne treba da nas zavara da će procesi ići lako i brzo. Ključni procesi nam tek predstoje i o njima ćemo razgovarati u odabranom auditorijumu, čini se u parvo vrijeme i na pravi način”, izjavio je Ratko Nikolić, direktor BI Consultinga, te dodao:

“Iako se realizuje u vrijeme kada su zdravlje i borba protiv pandemije svima nama prioritet, “100 najvećih u Crnoj Gori 2020” će i ove godine biti promocija uspješnih i referentnih crnogorskih kompanija, promocija onog dijela uspješne poslovne zajednice koja treba da bude primjer cijeloj ekonomiji, ali promocija poslovne etike i solidarnosti u teškim vremenima.”


Očekujemo interesantnu diskusiju na online panelu koji se održava slijedeće sedmice, na kojoj će učestvovati panelisti:

o Milan Srzentić, Ministarstvo ekonomije Crne Gore
o Bojana Bajić, Ministarstvo finansija Crne Gore
o Dušan Polović, Ministarstvo javne uprave Crne Gore
o Nada Rakočević, Privredna komora Crne Gore
o Ivan Vučinić, Crnogorska komercijalna banka
o Saša Šćekić, Crnogorska komercijalna banka
o Predrag Perković, Crnogorski Telekom

Prisustvo ovom online panelu je otvoreno i obezbjeđuje se popunjavanjem on-line prijave na https://100najvecih.me/prijava-za-panel/
Prisutni će moći postavljati pitanja panelistima, kako bi se zajednički došlo do određenih rješenja i zaključaka.