Novosti

Djelovanje u vrijeme krize: Webinari za poslovnu zajednicu u organizaciji Deloitte BiH


S optimizmom da se zajedničkim djelovanjem kreira najveća vjerovatnoća za uspješne rezultate i oporavak od krize prouzrokovane pandemijom COVID-19, kompanija Deloitte BiH je u prvih mjesec dana od početka restriktivnih mjera organizovala četiri besplatna webinara za poslovnu zajednicu u BiH.

Organizacija online seminara, kako prenose iz kompanije Deloitte BiH, za cilj ima prenošenje pravovremenih i korisnih informacija svima koji žele čuti što kvalitetnije odgovore na niz gorućih tema povezanih sa održavanjem poslovanja u ovim izazovnim vremenima.

Učesnici su za vrijeme webinara imali priliku i dobiti odgovore na svoja pitanja, te učestvovati u interaktivnim diskusijama i anketama.

“Kao kompanija koja se posljednjih 175 godina stavlja u službu zajednica u kojima djelujemo globalno, ohrabrili smo se i u ovom izazovnom periodu razmišljati kreativno i zapitati se na koji način možemo dati svoj doprinos. Jedan od načina su upravo i webinari koje smo održali za poslovnu zajednicu u BiH,” istakla je Sabina Softić, vodeća regionalna partnerica za usluge revizije Deloitte Bosna I Hercegovina i nastavila, “Iako vjerujemo da su usponi i padovi sastavni dio poslovanja, svjesni smo činjenice faktora iznenađenja koji je bio prisutan kada je u pitanju kriza prouzrokovana COVID-19, a naša odgovornost je da pomognemo našim klijentima, damo svoj doprinos i pružimo podršku poslovnom okruženju BiH.”

Rezultat ovih aktivnosti se ogleda u preko 300 učesnika na četiri organizovana webinara u kratkom roku, velikom broju postavljenih i odgovorenih pitanja, pozitivnim povratnim informacijama o kvalitetu predavanja, te mnoštvu upita za organizaciju narednih.

Dosadašnji webinari su bili na aktuelne teme efikasnog upravljanja kriznim događajima, održavanju poslovanja i planiranja oporavka, novih odluka Agencije za bankarstvo FBiH, kao i webinar na temu transfernih cijena, PDV-a i drugih poreznih aspekata u vrijeme ove krize.

„Izuzetno nam je drago što su naši klijenti i članovi poslovne zajednice prepoznali našu namjeru i posvećenost, te odazvali se svakom webinaru u velikom broju. Komentari i pohvale koji smo primili pokazuju nam da činimo prave stvari i ohrabruju da nastavimo podržavati poslovnu zajednicu u BiH na ovakve i slične načine. Također, pozitivno smo iznenađeni rapidnim procesom prilagođavanja digitalnim načinima komuniciranja i poslovanja, te nam je drago vidjeti da naši klijenti čine sve da na najbolji mogući način prebrode krizu, o čemu svjedoči i znatan broj trenutnih projekata sa našim klijentima koji su u potpunosti online“, – na ovu temu dodao je Muhamed Semić, voditelj odjela za konsalting i savjetovanje povezano s upravljanjem rizicima.
Svjesni važnosti kontinuiranog proaktivnog djelovanja, kompanija Deloitte BiH najavljuje da u narednom periodu planiraju nastaviti ovu pozitivnu praksu i nastaviti komunikaciju i na druge teme od značaja sa članicama poslovne zajednice čije je poslovno djelovanje pogođeno ovom situacijom.

Više informacija o nadolazećim webinarima, te preporukama kad je u pitanju utjecaj COVID-19 na vaše poslovanje, možete pronaći na Deloitte BiH službenoj web stranici, te njihovim službenim profilima na društvenim mrežama LinkedIn i Facebook.