Novosti

Kompanija Tesla produžila prinudne odmore radnicima


Američka kompanija Tesla poručila je zaposlenima koji se zbog pandemije koronavirusa nalaze na prinudnim odmorima da će tako ostati još najmanje nedjelju dana.
Zbog ovoga će povratak Tesline fabrike u San Francisku na normalan režim rada, predviđen za 4. maj, biti odložen.

U elektronskoj poruci, zaposlenima je u petak rečeno da, ukoliko od svojih poslovođa nisu dobili obaveštenje sa datumom povratka na posao, računaju na to da do daljeg, odnosno barem još jednu sedmicu, ostaju na prinudnom odmoru, prenosi Reuters.
Usljed pandemije, Teslini proizvodni pogoni na tlu Sjedinjenih Američkih Država obustavili su rad, a prošlog mjeseca, svi zaposleni čiji angažman nije neophodan poslati su na prinudne odmore, uz umanjenje zarade.

Do produženja prinudnih odmora u kompaniji dolazi nekoliko dana pošto su zvaničnici okruga San Francisko i još pet obližnjih okruga najavili ponovno razmatranje restriktivnih mera, čije važenje ističe sutra.

Kako navodi Reuters, novim mjerama, postojeće restrikcije će biti produžene do kraja ovog mjeseca, a ublažavanje mera važiće samo za mali broj aktivnosti u kojima ne postoji veliki rizik od zaraze korona virusom.

(B92)