Kompanija PepsiCo Zapadni Balkan donirala više od 200. 000 dolara

Kompanija PepsiCo Zapadni Balkan donirala više od 200. 000 dolara

Kompanija Marbo, dio multinacionalne kompanije PepsiCo koja već 11 godina uspješno posluje na tržištima Zapadnog Balkana, isporučila je donacije u vrijednosti više od 200.000 američkih dolara za potrebe zdravstvenih institucija i građana koji žive u najsiromašnijim opštinama u oba bosanskohercegovačka entiteta – Federaciji Bosne i Hercegovine i Republici Srpskoj, kao i u Srbiji.

U vanrednim okolnostima izazvanim pandemijom virusa Covid-19, kompanija PepsiCo je odlučila pomoći osiguravši sredstva pomoći kako u BiH tako i u širem regionu, djelujući savjesno i u potpunosti primjenjujući svoju strategiju društveno odgovornog građanina u lokalnoj zajednici.

Veći dio donacije je usmjeren za nabavku hrane i neophodnih proizvoda za higijenu i zajedno sa proizvodima kompanije Marbo namijenjen je ugroženim domaćinstvima najnerazvijenijih opština u Bosni i Hercegovini. U saradnji sa Crvenim krstom/križom Federacije Bosne i Hercegovine i Crvenim krstom Republike Srpske, kompanija Marbo je isporučila više od 200.000 svojih proizvoda. Donacija je dio globalnog odgovora kompanije PepsciCo na krizu uzrokovanu širenjem virusa Covid-19.

„Snaga kompanije i potreba za podrškom je sada vidljivija više nego ikada prije. Od samog početka je bilo jasno da moramo biti dijelom šireg djelovanja u cilju zaštite naših zaposlenika, ali i cjelokupne zajednice. Kao odgovoran korporativni građanin, naša uloga i podrška zdravstvenim institucijama i zajednici nijednog trenutka nije dovedena u pitanje. Našu snagu smo fokusirali na neophodne i najvažnije potrebe i u saradnji sa partnerima ih uspješno sprovodimo i trudimo se da pomoć stigne tamo gde je najpotrebnija“, istakao je Nenad Miščević, generalni direktor kompanije PepsiCo za Zapadni Balkan.

Donirana sredstva dio su pomoći u vrijednosti od 45 miliona američkih dolara, koju je kompanija PepsiCo obezbjedila državama širom svijeta kako bi se osnažile zajednice u kojima kompanija PepsiCo posluje.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.