Novosti

Kompanija PepsiCo Zapadni Balkan donirala više od 200. 000 dolara


Kompanija Marbo, dio multinacionalne kompanije PepsiCo koja već 11 godina uspješno posluje na tržištima Zapadnog Balkana, isporučila je donacije u vrijednosti više od 200.000 američkih dolara za potrebe zdravstvenih institucija i građana koji žive u najsiromašnijim opštinama u oba bosanskohercegovačka entiteta – Federaciji Bosne i Hercegovine i Republici Srpskoj, kao i u Srbiji.

U vanrednim okolnostima izazvanim pandemijom virusa Covid-19, kompanija PepsiCo je odlučila pomoći osiguravši sredstva pomoći kako u BiH tako i u širem regionu, djelujući savjesno i u potpunosti primjenjujući svoju strategiju društveno odgovornog građanina u lokalnoj zajednici.

Veći dio donacije je usmjeren za nabavku hrane i neophodnih proizvoda za higijenu i zajedno sa proizvodima kompanije Marbo namijenjen je ugroženim domaćinstvima najnerazvijenijih opština u Bosni i Hercegovini. U saradnji sa Crvenim krstom/križom Federacije Bosne i Hercegovine i Crvenim krstom Republike Srpske, kompanija Marbo je isporučila više od 200.000 svojih proizvoda. Donacija je dio globalnog odgovora kompanije PepsciCo na krizu uzrokovanu širenjem virusa Covid-19.

„Snaga kompanije i potreba za podrškom je sada vidljivija više nego ikada prije. Od samog početka je bilo jasno da moramo biti dijelom šireg djelovanja u cilju zaštite naših zaposlenika, ali i cjelokupne zajednice. Kao odgovoran korporativni građanin, naša uloga i podrška zdravstvenim institucijama i zajednici nijednog trenutka nije dovedena u pitanje. Našu snagu smo fokusirali na neophodne i najvažnije potrebe i u saradnji sa partnerima ih uspješno sprovodimo i trudimo se da pomoć stigne tamo gde je najpotrebnija“, istakao je Nenad Miščević, generalni direktor kompanije PepsiCo za Zapadni Balkan.

Donirana sredstva dio su pomoći u vrijednosti od 45 miliona američkih dolara, koju je kompanija PepsiCo obezbjedila državama širom svijeta kako bi se osnažile zajednice u kojima kompanija PepsiCo posluje.