Novosti

Drive-In Cinema Sarajevo od 24. do 28. juna


Omladinski Film Festival Sarajevo ovog ljeta Sarajlijama ali i gostima glavnog grada donosi veliku filmsku atrakciju – Drive-In Cinema – prvo sarajevsko kino za aute, koje će u pet dana trajanja prikazati vrhunske filmske naslove pažljivo odabrane za ovu vrstu događaja i vrhunsko filmsko iskustvo. Naime, u pet noći posjetioci će u filmovima moći uživati i iz udobnosti svog automobila i to u Drive-In Cinema, prvom sarajevskom kinu za auta. U tih pet dana bit će prikazani vrhunski filmski naslovi, pažljivo odabrani za ovu vrstu događaja, a koji će posjetiocima priuštiti vrhunsko filmsko iskustvo.


„Program Drive-In Cinema će trajati od 24. do 28. juna, a kino će biti postavljeno na području sarajevskog naselja Marijin Dvor (ulični parking u ulici Kotromanića) sa kapacitetom od 80 vozila po projekciji. Sve projekcije će počinjati u 21 sat, ali posjetioce molimo da na lokaciju otvorenog kina dođu najkasnije do 20:15. Prije početka filma prisutne će zabavljati DJ, a posjetioci će moći kupiti i kokice, hranu i piće, kako bi im uživanje u gledanju filma bilo potpuno“, istakao je Kenan Musić, direktor Festivala.


Cijena ulaza po vozilu je 10 KM, bez obzira na to koliko osoba se nalazi u jednom automobilu. Za one koji žele petodnevnu ulaznicu omogućen je i popust, te će iste moći nabaviti za 40 KM. Karte se od 5. juna mogu kupiti u sistemu kupikartu.ba, kao i na prodajnim mjestima kupikartu.ba i Omladinskog Film Festivala Sarajevo širom Bosne i Hercegovine.


„Svi filmovi za program Drive-In Cinema su pažljivo birani, te su svojim sadržajem i radnjama idealni za prikazivanje na otvorenom prostoru. Drive-In Cinema otvaramo filmom ‘Skin’, američkim filmom koji je napisao i režirao izraelski režiser Guy Nattiv. Film prati život Bryona Widnera, bivšeg člana skinhead grupe pod uticajem neonacizma, te zvijezda Jamie Bell, Danielle Macdonald, Daniel Henshall, Bill Camp i drugih. Drugog dana na programu je film ‘Hotel Mumbai’, akcijski triler režisera Anthonyja Marasa. Akciona komedija ‘American Made’ na programu je trećeg dana, ‘Kapetan Phillips’ bit će prikazan četvrti dan, a posljednjeg dana posjetioci će moći pogledati jedan od najboljih američkih filmova u posljednjih nekoliko godina, koji je prikazan i na Sarajevo Film Festivalu 2017. godine, a riječ je o filmu ‘Baby Driver’“, kazao je Musić.

Iz Direkcije OFF-a istakli su i kako je pandemija virusa COVID-19 izrodila neke nove ideje i neke nove svakodnevnice, te kako je kino za auta i gledanje filmova iz udobnosti naših vozila nešto što u Sarajevu nismo imali priliku vidjeti ranije.

„Osim poštovanja socijalne distance i svih preporuka Zavoda za Javno zdravstvo, imat ćemo priliku i uživati u vrhunskim filmskim naslovima i doživjeti nevjerovatno filmsko iskustvo. Svi filmovi koje smo pažljivo birali u prehodnih nekoliko godina nalazili su se na listama najboljih filmova današnjice s visokim ocjenama i veoma pozitivnim kritikama. Spremite se jer ovog ljeta Sarajevu poklanjamo još jednu atrakciju!”, poručuju iz direkcije OFF-a.

Kompletan program i detalji OFF Drive-In Cinema dostupni su na omladinski.ba i drivein.omladinski.ba, a video najavu možete pogledati na linku: https://youtu.be/jEThx_jGuYQ