Novosti

Otvoren S BOX – samouslužna poslovnica Sparkasse Bank u centru Sarajeva


Sparkasse Bank otvorila je svoj prvi S BOX – modernu, samouslužnu poslovnicu ispred Doma Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

Ova mini poslovnica je jedinstvena po tome što se ne nalazi u okviru postojećih lokacija ili objekata banke, nego je samostalna jedinica na otvorenom parking prostoru u uskoj gradskoj jezgri, gdje klijenti mogu obavljati bankarske transakcije 24/7.

Poštujući preporučene preventivne mjere u aktuelnoj situaciji, Sparkasse Bank je svoj unikatni S BOX otvorila juče bez svečanog obilježavanja i okupljanja zvanica, ali presijecanje vrpce nije izostalo.

Vrata prostora je simbolično otvorila prva korisnica usluge mini poslovnice, kojoj su predstavnici banke uručili i prikladan poklon.

Također, banka je otvorenje nove lokacije iskoristila kao priliku da pošalje još jednu poruku podrške bh. proizvođačima i brendovima, na čijoj promociji aktivno radi u proteklom periodu.

Tako će u prvoj sedmici rada S-Boxa, svi korisnici usluga na poklon dobiti domaći paket osvježenja.

Direktorica Sektora za razvoj poslovanja sa stanovništvom i malim preduzećima Sparkasse Bank Elvira Prnjavorac ističe da je S BOX iskorak i nadogradnja koncepta 24h Zona, koje Sparkasse Banka ima širom BiH, ali na način da banka klijentima bude dostupna tamo gdje je to njima najpotrebnije, a ne isključivo u okviru postojećih poslovnica ili objekata.

“Ovaj koncept samouslužne bankarske poslovnice kao samostalne jedinice u prostoru je svakako novitet, a vjerujemo da ćemo i sa odabirom lokacije našim klijentima ponuditi dodatnu vrijednost. Odlučili smo se za postavku S BOX-a na parking prostoru u uskoj gradskoj jezgri Sarajeva, tako da naši korisnici mogu obaviti transakcije u roku nekoliko minuta, bez potrebe za traženjem parking mjesta da bi posjetili poslovnicu banke. Ovo je samo jedna u nizu inovacija na kojima aktivno radimo, sa ciljem da se kroz nove, savremene finansijske servise poput online usluga i samouslužnih uređaja, približimo našim klijentima. Na kraju, aktuelna situacija nam svima, kao pojedincima i institucijama donosi jednu novu dimenziju odgovornosti. Upravo zato, savjetujemo našim klijentima da koriste prednosti obavljanja finansijskih poslova bez čekanja u redu, na diskretan i sigurniji način, kakve upravo nudi S BOX”, izjavila je Prnjavorac.

Sa otvaranjem S BOX-a, prestaje sa radom 24h Zona Sparkasse Bank u ulici Ferhadija, a nova samouslužna poslovnica ispred Doma OSBiH opremljena je uređajima koji klijentima nude posebnu fleksibilnost, sigurnost i uštedu vremena.

Depozitni uređaj (DATM) pravnim licima omogućava polog pazara bez ograničenja radnim vremenom banke, dok se na multifunkcionalnom bankomatu mogu vršiti uplate i isplate po tekućem računu te konverzija valuta.