Novosti

Kancelarije Microsofta se otvaraju naredne godine


Kancelarije kompanije Microsoft u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) će se otvoriti najranije u januaru naredne godine, a možda i kasnije, zbog aktuelne epidemije koronavirusa.

Kompanija iz Redmonda je navodno odabrala 19. januar naredne godine kao najraniji mogući datum otvaranja svojih kancelarija u SAD-u za zaposlene.

Kod otvaranja kancelarija primijenio bi se takozvani koncept hibridnog rada s ukupno šest faza do potpunog povratka u normalu.

Povratak u normalno poslovanje dogodio bi se tek kada sve aktuelne restrikcije u vezi sa koronavirusom budu ukinute i kada povratak ocijene sigurnim nadležne zdravstvene institucije.

Spomenutih šest faza su zatvoreno, obavezni rad od kuće, zatim preporuka rada od doma, lagani i oprezni proces otvaranja, otvorena kancelarija s određenim ograničenjima te na kraju šesta faza koja obuhvaća potpuno normalizovano poslovanje te potpuno otvorene kancelarije bez restrikcija.

Šesta faza trebalo bi da bude primijenjena najranije 19. januara, no taj vremenski okvir može se mijenjati s obzirom na epidemiološku situaciju.

Što se tiče ostalih firmi, Google je odlučio kako će njegovi zaposleni raditi od kuće sve do ljeta naredne godine, dok bi Apple-ovi zaposleni u svoje kancelarije trebalo da se vrate isto kao i Microsoftovi, početkom naredne godine.

Facebook svojim zaposlenima dopušta rad od kuće do kraja godine, a Amazon do januara naredne godine.