Novosti

Energy-Bentz prepoznatljiv brend i sinonim za kvalitet u Brčkom i šire


U Brčkom je biografija firme “Energy-Bentz” d.o.o. poznata, čije ime se predstavlja za jedno izuzetno zdravo preduzeće koje od samog osnivanja 1999. godine, preciznije od njegovog obnavljanja stalno investira u nove projekte i usmjerava aktivnosti na širenje djelatnosti.

Preduzeće sada zapošljava 40 radnika u Brčkom i Šamcu.

Preduzeće “Energy-Bentz” je svojim dugogodišnjim poslovanjem postalo jedan prepoznatljiv brend i sinonim za kvalitet u Brčkom i šire.

Trenutno radi pet benzinskih pumpi sa svim pratećim sadržajima, trgovine mješovitom robom, ulja i maziva, te kafe-bar.

Tako je 2002. godine izgrađen pogon za proizvodnju svježeg betona „betonara“ na vlastitom građevinskom zemljištu da bi 2010. godine u pogon bila puštena „još jedna nova betonara“ koja spada u red najsavremenije opremljenih „betonara“ u Evropi.

Vozni park obuhvata vozila za transport i ugradnju svježeg betona (nekoliko beton pumpi i miksera za ugradnju betona), velike cisterne za prevoz plina i goriva, zatim dostavne cisterne za plin i gorivo, dostavna vozila i dr.

“Napominjemo, da je naša firma 2007. godine izgradila i plinski terminal kapaciteta 300 tona, a u okviru pumpe i plinsku stanicu sa punionicom plina”, poručuju iz firme “Energy-Bentz”.

Pored navedenih djelatnosti firma se bavi i distribucijom cigareta svih prodajnih asortimana, posjeduje vlastitu autopraonu i dr.

Podružnica u Šamcu obavlja uslužne djelatnosti autobuske stanice.

“Analizom dosadašnjeg poslovanja utvrđeno je da su do sada svi zacrtani planovi i realizovani. Naravno, planovi za dalje postoje, pred nama su zacrtane nove poslovne inicijative koje planiramo ostvariti”, kažu u kompaniji.